Почетна
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Празник града 16. јун
Празник града 16. јун када је 1866. године Лозница постала варошка комуна јуче је обележен свечаном академијом, уличним перформансом и концертом групе ''Легенде''. Градоначелник Лознице господин Видоје Петровић, председник Градске скупштине Јован Тодоровић и чланови руководства били су окружени високим гостима међу којима су били  његова екселенција амбасадор Руске Федерације Александар Васиљевич Конузин, министри у Влади Републике Србије Верица Калановић, Жарко Обрадовић и Петар Шкундрић, државни секретари и помоћници министара, његово преосвештенство епископ Шабачки господин Лаврентије, представници народне Скупштине, извршне власти Аутономне покрајине Војводине, градоначелници и председници више градова и општина у Србији, пријатељи града Лознице и начелници прекограничних општина, Сталне конференције градова, НАЛЕД-а и УСАИД -а.
            - Лозницу видим градом који је под европским сводом народа отворен за све, а отвореност се изграђује на поверењу. Наш императив је да све што користи напредном човечанству мора бити и племенито дело, јер племенити негују врлине, никако пороке, рекао је у свечаној беседи градоначелник Видоје Петровић.
           
- Велике истине се не доказују. Оне се зову даљи развој где ниједан дан није дуг ако се ваљано ради и планира. То је најмудрија формула за будуће инвеститоре у Лозници која се попут Трнове Ружице у новом миленијуму дигла из догматског дремежа слањем поруке да кад снага сустане дужност је замењује,рекао је Петровић. Он је нагласио да Лозница има потенцијале и да има велико срце. Велико и спремно да дарује нови живот  и када кризира са властитим. Оно данас пулсира Канцеларијом за локални економски развој, општинским услужним центром, Канцеларијом за младе... Лозница је данас спремна да преузме одговорност за бржи регионални развој Западне Србије али и бољу прекограничну сарадњу,навео је градоначелник  подсетивши, између осталог, да град не одустаје од активне мисије у децентрализацији Србије, окупљајући око себе суседне градове и општине, све који деле  уверења о заједници равноправних учесника.
            Повеља града додељена је Владимиру Елезу, дугогодишњем новинару ТАЊУГ-а из Лознице а плакете су уручене професору Петру Петровићу, Владимиру Миловићу, председнику месне заједнице Зеленика у Херцег Новом, ''Рајн Мајн'' компанији из Лознице, ''Миропромету'' и Драгици Гаврић, из модне куће ''Гани''. Присуство руског амбасадора било је прилика да се уручи признање општинске скупштине Лознице из 2007. године да је премијер Владимир Путин почасни грађанин Лознице.

Вести
19.Јун 2021.
Кључеви за станове 60 ...
У Лозници су данас свечано уручени ...
11.Јун 2021.
Вакцинисање петсто припадника ...
У лозничком Дому здравља данас је у ...
11.Јун 2021.
Пуштена у рад експозитура ...
Градоначелник Лознице Видоје Петровић је данас ...
10.Јун 2021.
Напредна искуства о здравој ...
Данас су у Научно-образовно ...
08.Јун 2021.
Планска, одговорна и ...
Путеви, улице, тротоари и све друге јавне ...
02.Јун 2021.
Више подстицаја за ...
Град Лозница јуче је расписао три конкурса за ...