Početna
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Gradonačelnik čestitao Savindan

Povodom Savindana, školske slave, koja se ove godine zbog virusne pandemije u školama obeležava, razumljivo, u smanjenom obimu prisutnosti, prazničnu poruku lozničkoj prosvetnoj javnosti uputio je gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je inače i jedan od nosilaca Svetosavskog ordena Sinoda  Srpske pravoslavne crkve.


Dragi učenici i nastavnici, poštovani roditelji,

Sa željama da svi budete zdravi, srećni i napredni, čestitam Vam školsku slavu, Savindan.

            Sveti Sava, prvi srpski arhiepiskop uvek je sa nama i na svakom mestu. Ovaj duhovnik nas neprestano poziva da u duhu njegove misije budemo učeni, čestiti i dobri ljudi, da razvijamo i unapređujemo školstvo na svim nivoima, čuvamo svoj jezik, nesebično delimo sa drugim narodima i kulturama vrednosti naše jezičke, prosvetne i naučne baštine.
            U ličnosti Svetoga Save, valjanog državnika, vrednog zakonodavca, najvećeg prosvetitelja i hrišćanskog filozofa, možemo da sagledamo snažnu misiju svetosavlja. Ona je stalna inspiracija svake epohe, obasjava naše vreme i mesto Loznice u savremenom dobu.
            Pružajući svaki vid podrške učenicima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima osnovnih i srednjih škola, deci najmlađih uzrasta u novim obdaništima na teritoriji Loznice, uz podršku naše države i vlade, već dugi niz godina dajemo podsticaje novim „ambasadorima" znanja iz zavičaja velikana.
            Ponavljanje je majka učenosti, ali često i  prepreka  stvaralaštva, pisao je Rastko Nemanjić. I gle, danas, u našem kraju, čitanje i knjige, štampa i kompjuteri, poput zvezda sa neba stigoše u škole. Dajemo i druge podsticaje našim đacima kroz bolju upisnu politiku u srednjim školama kojom su, novim i kreativnim zanimanjima, obuhvaćena i deca sa posebnim potrebama. Pružamo podršku za besplatan prevoz, nabavku udžbenika, ishranu, školska takmičenja. Uostalom, ovo je godina u kojoj će biti obeleženo više jubileja kao što je  vek i po lozničke Gimnazije i drugi. Pred nama je godina novih investicija u naučni podmladak grada, kao što je izgradnja Inovacionog centra, gde će naši učenici usvajati nova znanja i veštine, sledeći put tvorca novih ideala, našeg najvećeg prosvetitelja - Svetog Save.
            U to ime i na ponos Loznice čestitam školsku slavu - Savindan svima u lozničkoj prosveti.

Srećan praznik!
Vesti
11.Jun 2021.
Vakcinisanje petsto pripadnika ...
U lozničkom Domu zdravlja danas je u organizaciji ...
11.Jun 2021.
Puštena u rad ekspozitura ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je danas u ...
10.Jun 2021.
Napredna iskustva o zdravoj ...
Danas su u Naučno-obrazovno ...
08.Jun 2021.
Planska, odgovorna i domaćinska ...
Putevi, ulice, trotoari i sve druge javne površine ...
02.Jun 2021.
Više podsticaja za poljoprivredu ...
Grad Loznica juče je raspisao tri konkursa za ...
31.Maj 2021.
Odgovorna budžetska politika grada
Одговорна буџетска политика града
Gradsko veće u Loznici razmatralo je predlog i nacrt ...