Почетна
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Драгана Јовановић, главни урбаниста            Драгана Јовановић, архитекта по професији, рођена је 16. марта 1978. године у Београду.
            Дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. У току студија је завршила стручну праксу у Северној Ирској, у Белфасту и у Крејгевону, радећи за организацију Northern Ireland Housing Executive која се бави стамбеном изградњом на територији целе Северне Ирске. По завршетку студија, радила је у бироу за пројектовање АГМ у Београду код свог професора, ментора на дипломском раду, архитекте Борислава Петровића.
            2004. године почиње да ради у ЈП ,,Урбоплан" у Лозници. Годину дана касније одлази на стручно усавршавање на чувену архитектонску школу Баухаус у Немачкој, на једногодишњи програм у оквиру постдипломских интердисциплинарних студија које су се бавиле истраживањем трансформације градова након ратних сукоба, под утицајем УН организација. Резултати њеног истраживања сажети су у тезу под називом ,,Повеља УН Урбанизма" која је објављена у књизи ,,UN Urbanism Post-confict Cities Mostar Kabul", у издању издавачке куће Jovis.
            По повратку у Лозницу наставила је да ради у ЈП ,,Урбоплан" где је стекла око 12 година радног искуства све до 2017. године када је ово предузеће припојено ЈП ,,Лозница развој".
            У свом досадашњем раду учествовала је у изради пројеката од којих су значајнији: Образовно-културни центар у Тршићу, вртић на Лагатору, Трг Вука Караџића у Лозници, пешачка зона у Лозници, комплекс спортско-рекреативних садржаја и нови градски парк на Лагатору, спортска хала у Лешници, управна зграда комплекса Национално референтних лабораторија за безбедност ланца исхране и Банке биљних гена Републике Србије у Београду, резиденцијална четврт Хорн Драјв у Белфасту итд.
            Од планова учествовала је у изради: Генералног урбанистичког плана Лознице, Плана генералне регулације за насељено место Лозница, Плана генералне регулације за насељено место Бања Ковиљача, Плана општег уређења Тршић-Троноша, Плана детаљне регулације за индустријску зону у Лозници и Бањи Ковиљачи као и у изради бројних планова нижег реда у централној зони Лознице и Бање Ковиљаче.
            Као члан тима, учествовала је на урбанистичко-архитектонским конкурсима, као што су: 07eVoloSkyscraper - идејни конкурс небодера будућности, Vision Akureyri - идејни конкурс града на Исланду, PanUniverCity - идејни конкурс за слободну универзитетску зону у Панчеву (друга награда), идејни конкурс за бањско-хотелски комплекс на источној обали језера Палић, идејни конкурс шопинг мола на Златибору, идејни конкурс за уређење културно-историјског комплекса Детлак у Републици Српској (трећа награда) итд.  Остварила је другу награду у категорији конкурса на 14. Салону урбанизма у Нишу, а на 17. и 19. Салону урбанизма у Бијељини и Шапцу разна признања као део тима Урбоплана.
            Била је стипендиста Владе Републике Србије, Града Лозница, Баухаус фондације и Британског савета.
            Поседује лиценцу за рад као архитекта, урбаниста и инжењер одговоран за енергетску ефикасност зграда.
            Од страних језика говори енглески и француски језик.
Вести
11.Јун 2021.
Вакцинисање петсто припадника ...
У лозничком Дому здравља данас је у ...
11.Јун 2021.
Пуштена у рад експозитура ...
Градоначелник Лознице Видоје Петровић је данас ...
10.Јун 2021.
Напредна искуства о здравој ...
Данас су у Научно-образовно ...
08.Јун 2021.
Планска, одговорна и ...
Путеви, улице, тротоари и све друге јавне ...
02.Јун 2021.
Више подстицаја за ...
Град Лозница јуче је расписао три конкурса за ...
31.Мај 2021.
Одговорна буџетска политика ...
Одговорна буџетска политика града
Градско веће у Лозници разматрало је предлог и ...