Одштампај
За две године брзим путем до Шапца

Посета потпредседнице владе Зоране Михајловић са њеним тимом, представља наставак активности започетих приликом септембарске посете председника Србије Александра Вучића Лозници када је представљен програма убрзаног развоја којим треба, пре свега, да се заустави демографско пражњење овог дела Србије. Она је присуствовала постављању табле с новим именом улице познатог лозничког новинара Божидара Кићовића, чиме је започело именовање 677 улица у овом граду у оквиру пројекта адресног регистра. Михајловић је најавила да ће у наредних годину дана бити реализован пројекат адресног регистра, којим ће свако место у Србији добити назив улице и број. "Све то реализоваћемо без икаквих трошкова за грађане, јер ће сви моћи да бесплатно замене своја лична документа", рекла је данас Зорана Михајловић.
            Градоначелник Лознице Видоје Петровић каже  да је Лозница први град где су уз подршку координационог тела владе Србије сви грађани добили валидну адресу, са улицом и бројем и нагласио да ће највише користи од спровођења пројекта адресног регистра имати грађани.
            Потпредседница Владе Србије  Зорана Михајловић и сарадници  имали су  радни састанак са челницима градова и општина Мачванског управног округа  а потом уручила решења о озакоњеним објектима Предрага Цветиновића и Милутина Ђуричића. - Наш циљ је да у сваком погледу интегришемо овај простор где ће Лозница бити генератор развоја региона и пограничја са Босном и Херцеговином. - Данашњи дијалог у Лозници био је пример како носиоци јавних функција из локалних самоуправа и владе раде у интересу грађана", истакао је Видоје Петровић градоначелник Лознице.  Према речима Михајловићке две главне поруке данашњег дијалога су да ће брзи пут Лозница - Шабац бити изграђен до 2020. године и да ће,  за годину дана адресни регистар заживети у целој Србији, па "неће бити улице без назива или броја". У плану је, према речима Зоране Михајловић и реконструкција зграде железничке станице и коридора па би већ 1. септембра после више година овуда могли да се крећу путнички возови.

Извор: www.loznickenovosti.rs.