Почетна
Uzmi racun i pobedi

Заседало Градско веће

Седам комисија на терену


            На данашњем заседању Градског већа саопштио је да је на процени штете од поплаве од јутрос теренски ангажовано седам професионалних комисија Градске управе. Заједно са члановима Савета месних заједница обилазиће домаћинства на угроженом подручју. Сталним присуством на терену потврђује се да Лозница није заборавила угрожене суграђане али без помоћи Владе Србије и шире друштвене заједнице  тешко је и приближно умањити проблеме. Јутрос је стигла помоћ Града Београда од два милиона динара, а претходно и од Кладионица ''Моцарт'' у износу од 25 хиљада динара. Очекује се да ће до 24. децембра почети расподела нафте за месне заједнице које су биле запловљене великим таласом Дрине.

О новом буџету             

            Чланови Градског већа Лознице данас су разматрали предлог одлуке о буџету града за наредну годину. Оцењено је, да је досадашње опредељење на равнотежи прихода и расхода допринело стабилној расподели средстава свим корисницима. И поред скромних прихода Лозница има максимална улагања у инвестирању и сврстава се у мању групу градова и општина који нису задужени. Финансијска дисциплина одражава карактер локалне власти која, сваке године део буџетских средстава суфицитно преноси у нову календарску годину. Крајем децембра о предлогу одлуке о новом буџету изјасниће се одборници Градске скупштине.

Стимулације и подстицаји           

            Нова одлука о формирању Фонда за подстицај образовања ученика и студената града Лознице са одговарајућим финсијским и другим видовима помоћи, према оцени Градског већа подстиче рад и развој најуспешнијих основаца, средњошколаца и студената првог, другог и трећег степена универзитетског школовања. Тако је проширена лепеза финансијске подршке града за даље  награђивање,  усавршавање и уметничко стваралаштво младих Лозничана.
            Уважавајући економска опредељења Владе Србије када је реч о програмима пословања јавних предузећа и велике трошкове на обезбеђивању енергената на данашњем заседању Градског већа одобрена је корекција цена лозничкој ''Топлани'' за услуге које пружа корисницима стамбеног и пословног простора. Нова цена грејања овог дистрибутера енергије од 31. децембра биће увећана  за 20 одсто, и даље ће бити међу најнижим у Србији.
Вести
24.Новембар 2020.
Закључак Штаба: Стање сложено, ...
Градски штаб за ванредне ситуације данас је ...
24.Новембар 2020.
Благи пад заражених вирусом
Благи пад заражених вирусом
Градски штаб за ванредне ситуације данас је ...
17.Новембар 2020.
О б а в е ш т е њ е о обавези ...
Обавештавају се грађани града Лознице, да ће ...
11.Новембар 2020.
Град Лозница у оквиру мера ...
Циљ пројекта је информисаност  младих  о ...
10.Новембар 2020.
Информисање младих о ...
Град Лозница у оквиру мера популационе ...
10.Новембар 2020.
Град инвестира са станарима
Град инвестира са станарима
Помоћник градоначелника, градски менаџер Дејан ...