Почетна
Укидање печата

Заседало Градско веће

Седам комисија на терену


            На данашњем заседању Градског већа саопштио је да је на процени штете од поплаве од јутрос теренски ангажовано седам професионалних комисија Градске управе. Заједно са члановима Савета месних заједница обилазиће домаћинства на угроженом подручју. Сталним присуством на терену потврђује се да Лозница није заборавила угрожене суграђане али без помоћи Владе Србије и шире друштвене заједнице  тешко је и приближно умањити проблеме. Јутрос је стигла помоћ Града Београда од два милиона динара, а претходно и од Кладионица ''Моцарт'' у износу од 25 хиљада динара. Очекује се да ће до 24. децембра почети расподела нафте за месне заједнице које су биле запловљене великим таласом Дрине.

О новом буџету             

            Чланови Градског већа Лознице данас су разматрали предлог одлуке о буџету града за наредну годину. Оцењено је, да је досадашње опредељење на равнотежи прихода и расхода допринело стабилној расподели средстава свим корисницима. И поред скромних прихода Лозница има максимална улагања у инвестирању и сврстава се у мању групу градова и општина који нису задужени. Финансијска дисциплина одражава карактер локалне власти која, сваке године део буџетских средстава суфицитно преноси у нову календарску годину. Крајем децембра о предлогу одлуке о новом буџету изјасниће се одборници Градске скупштине.

Стимулације и подстицаји           

            Нова одлука о формирању Фонда за подстицај образовања ученика и студената града Лознице са одговарајућим финсијским и другим видовима помоћи, према оцени Градског већа подстиче рад и развој најуспешнијих основаца, средњошколаца и студената првог, другог и трећег степена универзитетског школовања. Тако је проширена лепеза финансијске подршке града за даље  награђивање,  усавршавање и уметничко стваралаштво младих Лозничана.
            Уважавајући економска опредељења Владе Србије када је реч о програмима пословања јавних предузећа и велике трошкове на обезбеђивању енергената на данашњем заседању Градског већа одобрена је корекција цена лозничкој ''Топлани'' за услуге које пружа корисницима стамбеног и пословног простора. Нова цена грејања овог дистрибутера енергије од 31. децембра биће увећана  за 20 одсто, и даље ће бити међу најнижим у Србији.
Вести
23.Мај 2019.
Отворен 48. Ђачки Вуков сабор
    Помоћник градоначелника Љубинко ...
21.Мај 2019.
Асфалтиран Стефановића пут
Асфалтирање улице Анте Богићевића, грађанима ...
20.Мај 2019.
Друга фаза радова на булевару ...
Након завршетка прве фазе реконструкције ...
14.Мај 2019.
Саопштење поводом одржане ...
Градски штаб за ванредне сиутације одржао је ...
10.Мај 2019.
Обележен Међународни дан ...
Трибина у оквиру пројекта „Спортом до ...
10.Мај 2019.
Отворен јубиларни 10. ...
Јубиларни 10. Туристички форум Србије, који је ...