Početna
Program EU PRO

Za dve godine brzim putem do Šapca

Poseta potpredsednice vlade Zorane Mihajlović sa njenim timom, predstavlja nastavak aktivnosti započetih prilikom septembarske posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Loznici kada je predstavljen programa ubrzanog razvoja kojim treba, pre svega, da se zaustavi demografsko pražnjenje ovog dela Srbije. Ona je prisustvovala postavljanju table s novim imenom ulice poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, čime je započelo imenovanje 677 ulica u ovom gradu u okviru projekta adresnog registra. Mihajlović je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj. "Sve to realizovaćemo bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta", rekla je danas Zorana Mihajlović.
            Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže  da je Loznica prvi grad gde su uz podršku koordinacionog tela vlade Srbije svi građani dobili validnu adresu, sa ulicom i brojem i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani.
            Potpredsednica Vlade Srbije  Zorana Mihajlović i saradnici  imali su  radni sastanak sa čelnicima gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga  a potom uručila rešenja o ozakonjenim objektima Predraga Cvetinovića i Milutina Đuričića. - Naš cilj je da u svakom pogledu integrišemo ovaj prostor gde će Loznica biti generator razvoja regiona i pograničja sa Bosnom i Hercegovinom. - Današnji dijalog u Loznici bio je primer kako nosioci javnih funkcija iz lokalnih samouprava i vlade rade u interesu građana", istakao je Vidoje Petrović gradonačelnik Loznice.  Prema rečima Mihajlovićke dve glavne poruke današnjeg dijaloga su da će brzi put Loznica - Šabac biti izgrađen do 2020. godine i da će,  za godinu dana adresni registar zaživeti u celoj Srbiji, pa "neće biti ulice bez naziva ili broja". U planu je, prema rečima Zorane Mihajlović i rekonstrukcija zgrade železničke stanice i koridora pa bi već 1. septembra posle više godina ovuda mogli da se kreću putnički vozovi.

Izvor: www.loznickenovosti.rs.


 
 
     

 
 
     

 
 

 

Vesti
20.Avgust 2018.
Nezaboravnik na Cersku bitku
Незаборавник на Церску битку
Polaganjem venaca, verskim obredom, istorijskim ...
16.Avgust 2018.
Na Preobraženje, na Ceru
На Преображење, на Церу
- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna ...
16.Avgust 2018.
Vraćaju život selima
Враћају живот селима
Domovi kulture nekada su bili centar gotovo svakog sela u ...
13.Avgust 2018.
Dan mladih
Дан младих
Međunarodni dan mladih je obeležen i u Loznici. ...
10.Avgust 2018.
Prijem za zlatne košarkaše
Dvojica reporezentativaca Srbije, Lozničani Bogdan ...
08.Avgust 2018.
Vozovi posle 13 godina
Возови после 13 година
Prema najavama iz Ministarstva saobraćaja, ovog meseca ...