Početna
Program EU PRO

Za dve godine brzim putem do Šapca

Poseta potpredsednice vlade Zorane Mihajlović sa njenim timom, predstavlja nastavak aktivnosti započetih prilikom septembarske posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Loznici kada je predstavljen programa ubrzanog razvoja kojim treba, pre svega, da se zaustavi demografsko pražnjenje ovog dela Srbije. Ona je prisustvovala postavljanju table s novim imenom ulice poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, čime je započelo imenovanje 677 ulica u ovom gradu u okviru projekta adresnog registra. Mihajlović je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj. "Sve to realizovaćemo bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta", rekla je danas Zorana Mihajlović.
            Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović kaže  da je Loznica prvi grad gde su uz podršku koordinacionog tela vlade Srbije svi građani dobili validnu adresu, sa ulicom i brojem i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani.
            Potpredsednica Vlade Srbije  Zorana Mihajlović i saradnici  imali su  radni sastanak sa čelnicima gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga  a potom uručila rešenja o ozakonjenim objektima Predraga Cvetinovića i Milutina Đuričića. - Naš cilj je da u svakom pogledu integrišemo ovaj prostor gde će Loznica biti generator razvoja regiona i pograničja sa Bosnom i Hercegovinom. - Današnji dijalog u Loznici bio je primer kako nosioci javnih funkcija iz lokalnih samouprava i vlade rade u interesu građana", istakao je Vidoje Petrović gradonačelnik Loznice.  Prema rečima Mihajlovićke dve glavne poruke današnjeg dijaloga su da će brzi put Loznica - Šabac biti izgrađen do 2020. godine i da će,  za godinu dana adresni registar zaživeti u celoj Srbiji, pa "neće biti ulice bez naziva ili broja". U planu je, prema rečima Zorane Mihajlović i rekonstrukcija zgrade železničke stanice i koridora pa bi već 1. septembra posle više godina ovuda mogli da se kreću putnički vozovi.

Izvor: www.loznickenovosti.rs.


 
 
     

 
 
     

 
 

 

Vesti
16.Oktobar 2018.
Hvala na novom podu
Хвала на новом поду
Velika obnova dvorane Lagator, posle rekonstrukcije ...
16.Oktobar 2018.
Planinarska eskurzija
Планинарска ескурзија
Planinarenje je prava vežba tela i efikasan  ...
15.Oktobar 2018.
Najveće stradanje seljaka
Највеће страдање сељака
Prigodnim crkvenim obredom kraj spomen-kosturnice u ...
11.Oktobar 2018.
Realizacija budžeta i rebalans
Реализација буџета и ребаланс
Skupština grada Loznice je usvojila izveštaj o ...
10.Oktobar 2018.
U petak - Cvijićevi dani
У петак - Цвијићеви дани
12. oktobra, na dan rođenja znamenitog naučnika Jovana ...
10.Oktobar 2018.
Oktobarski dani u Jadru
Октобарски дани у Јадру
U Dragincu je 33. put počela manifestacija ...