Почетна
Програм ЕУ ПРО

Време кроји учинке
Температурни дијаграм у ЈКП Топлана показује да сви извори грејања функционишу без застоја, каже Милан Панић, директор овог комуналног предузећа, наводећи да уз даљински систем грејања из Вискозе енергија стиже и из локалних котларница Штира, Мода, К~3 и Бања Ковиљача. Природног гаса поново има довољно, једино се поставља питање плаћања које се реализује осам дана по добијању обрачуна из Србија~гаса. Мазута има на залихама од седам до десет дана али су нове набавке условљене авансним наплатама према Југопетролу.
            Лозничка Топлана у овом тренутку загрева 210 хиљада квадрата стамбеног и пословног простора за које корисници дугују око 70 милиона динара и то кроји текућу ликвидност предузећа, истиче Панић. Цена услуга овог дистрибутера је негде на средини лествице градова у Србији, око 54 динара за станове и 112 динара за пословне објекте по квадрату. Тешко може да подмири ликвидност Топлане и поред чињенице да је у минулој години коригована за 9,5 одсто навише. Када се зна да су енергенти били на слободном режиму формирања цена, да је гас у прошлој години поскупео два пута, логично се јавио диспаритет са ценама наших услуга, каже Милан Панић.
            –  Принуђени смо да од градске скупштине затражимо субвенције и поред чињенице да је Влада Србије дала инструкцију да се цена енергије може увећати за осам одсто, јер би за ликвидност Топлане требало садашње цене кориговати за 36 одсто, што би додатно увећало рачуне грађана, закључује Панић.
            Можда је у овом тренутку за Топлану много боља вест да је Лозница од 5. фебруара поново најтоплији град у Србији, са дневним температурама изнад 20 степени.

Вести
16.Јануар 2019.
Радови у Општој болници
Радови у Општој болници
У Општој болници у Лозници у току су радови на ...
11.Јануар 2019.
Стигла помоћ косметским ...
Стигла помоћ косметским породицама
После веома успешно организоване децембарске ...
10.Јануар 2019.
Енглески за основце
Енглески за основце
Успешно се наставља акција у којој ITAcademy, као ...
10.Јануар 2019.
Лешничани помогли Космету
Лешничани помогли Космету
„Лешница за Космет", назив је ...
28.Децембар 2018.
Бојана и Здравко спортисти ...
Бојана и Здравко спортисти године
Најбољим спортистима и клубовима Лознице у 2018. ...
28.Децембар 2018.
Ребаланс, таксе, статут
Ребаланс, таксе, статут
Одборници Скупштине града Лознице су 27. ...