Početna
Ukidanje pečata

Uznošenje krsta na crkvu
Uoči gradske slave Spasovdana kupola Crkve Vaznesenja Gospodnjeg krunisana je  velikim pozlaćenim krstom, težine sedamsto kilograma, koji je posle ovogodišnjeg Vaskrsa osveštao vladika Lavrentije, episkop šabački. Krst visine pet metara postavljen je uz podršku specijalizovane helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Poput onoga koji je podizan nad stenovitim krasom Soko Grada u Azbukovici. Činu podizanja krsta na hram Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru prisustvovao je veći broj vernika i radoznalih građana koji su taj trenutak između 9 i 10 časova 27. maja ovekovečili kamerama i foto-aparatima. Među njima bili su čelnici grada Loznice, Gradskog veća,odbornici Gradske skupštine. Po rečima protojereja stavrofora Milana Aleksića, pozlaćeni krst se savršeno utapa u boju kupole koja je pokrivena najboljim materijalom žute boje za koji je valjalo izdvojiti velika sredstva.
            - Neka prelepe melodije crkvenih zvona simbolizuju sazvučje naših napora za sveopšte dobro građana ovog kraja, izjavio je član Gradskog veća Ljubinko Đokić, neposredno posle spuštanja iz vazduha krsta na kupolu. Pilot helikoptera je uprkos vetru pribrano obavio zadatak jer je trebalo stopu krsta ''usaditi'' u četvrtku koja određuje istočnik bogomolje.
            Kupola nove crkve sada je prepoznatljiva i uočljiva sa svih strana, naročito iz pravca Cera i sa druge obale Drine - iz majevičkih sela, do kojih odnedavno sve jasnije dopire i kvalitetan zvuk  novog zvonika Crkve Vaznesenja Gospodnjeg. Crkva je neimarsko delo idejnog projekta lozničkog arhitekte Vidoja Pavlovića.

Vesti
08.Novembar 2019.
Rudnik jadarita velika razvojna ...
Na devetoj Međunarodnoj konferenciji o mineralnim ...
08.Novembar 2019.
Zasađena nova stabla u gradu u ...
U okviru projekta lozničke Kancelarije za mlade (KZM) ...
08.Novembar 2019.
JUBILEJ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: ...
Povodom obeležavanja osam vekova autokefalnosti ...
08.Novembar 2019.
PAŽLjIVKOVA PRAVILA ZA PRVAKE
Grad Loznica sprovodi niz mera kojima unapređuje ...
08.Novembar 2019.
IZ CENTRA ZA KULTURU „VUK ...
Na saborištu u Tršiću pokraj Crkve brvnare Svetog ...
07.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Načelnik Školske uprave grada Beograda Dragan ...