Početna
Ukidanje pečata

Uznošenje krsta na crkvu
Uoči gradske slave Spasovdana kupola Crkve Vaznesenja Gospodnjeg krunisana je  velikim pozlaćenim krstom, težine sedamsto kilograma, koji je posle ovogodišnjeg Vaskrsa osveštao vladika Lavrentije, episkop šabački. Krst visine pet metara postavljen je uz podršku specijalizovane helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Poput onoga koji je podizan nad stenovitim krasom Soko Grada u Azbukovici. Činu podizanja krsta na hram Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru prisustvovao je veći broj vernika i radoznalih građana koji su taj trenutak između 9 i 10 časova 27. maja ovekovečili kamerama i foto-aparatima. Među njima bili su čelnici grada Loznice, Gradskog veća,odbornici Gradske skupštine. Po rečima protojereja stavrofora Milana Aleksića, pozlaćeni krst se savršeno utapa u boju kupole koja je pokrivena najboljim materijalom žute boje za koji je valjalo izdvojiti velika sredstva.
            - Neka prelepe melodije crkvenih zvona simbolizuju sazvučje naših napora za sveopšte dobro građana ovog kraja, izjavio je član Gradskog veća Ljubinko Đokić, neposredno posle spuštanja iz vazduha krsta na kupolu. Pilot helikoptera je uprkos vetru pribrano obavio zadatak jer je trebalo stopu krsta ''usaditi'' u četvrtku koja određuje istočnik bogomolje.
            Kupola nove crkve sada je prepoznatljiva i uočljiva sa svih strana, naročito iz pravca Cera i sa druge obale Drine - iz majevičkih sela, do kojih odnedavno sve jasnije dopire i kvalitetan zvuk  novog zvonika Crkve Vaznesenja Gospodnjeg. Crkva je neimarsko delo idejnog projekta lozničkog arhitekte Vidoja Pavlovića.

Vesti
31.Jul 2020.
Poslovanje kompanije "Rio Tinto" ...
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala ...
30.Jul 2020.
Gradonačelnik Loznice čestitao ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović čestitao je ...
29.Jul 2020.
Odloženo Ilindansko saborovanje
Одложено Илинданско саборовање
Zbog epidemije virusa „Kovid 19" i ...
13.Jul 2020.
Proglašena vanredna situacija u ...
Na sednici Gradskog štaba za vanredne siutacije ...
07.Jul 2020.
Preporuka Gradskog štaba za ...
Na osnovu člana 41. Zakona o smanjenju rizika od ...
03.Jul 2020.
Park iza „Sokolane“ dobija ...
Radovi na izgradnji sportskog terena u parku iza ...