Početna
Ukidanje pečata

U susret 75. Vukovom saboru
Centar za kulturu ''Vuk Karadžić'' i grad Loznica organizatori su jubilarnog 75. Vukovog sabora, kulturne manifestacije koja ima najduže trajanje u Republici Srbiji. Pored duge tradicije ovo je i jedina kulturna manifestacijua koja je posvećena stvaralaštvu Vuka Stefanovića Karadžića.
            Svečano otvaranje ovogodišnjeg Vukovog sabora biće održano u ponedeljak, 14. septembra u 20 časova u Vukovom domu kulture. Program u celini izvode studenti Instituta za slavistiku Univerziteta u Beču koji će u muzičko-scenskom nastupu prikazati život Srba u Beču, od Dositeja i Vuka do Milutina Milankovića i Stanislava Vinavera. Program je autorsko zalaganje profesorke Gordane Ilić Marković sa Univerziteta u Beču. U utorak od 19 i 30 časova  ispred Vukovog doma kulture biće postavljena izložba pod nazivom ''Vuku, narod srpski'' koju će otvoriti docent Filofofskog fakulteta u Beogradu doktor Arsen Đurović a od 20 časova počinje muzičko-scenski program u izvođenju KUD-a ''KARADžIĆ''. Sreda je rezervisana za predstavljanje izdavačke delatnosti Vukove zadužbine za 2009. pod nazivom ''Danica za mlade'' u Gimnaziji sa početkom u 18 časova. U Muzeju Jadra iste večeri od 20 časova planirana je izložba ''U rukavicama'' Etnografskog muzeja u Beogradu autorke Vjere Medić koju otvara Vesna  Marijanović. U Tršiću, u četvrtak u podne, počinje okrugli sto ''Razgovor o avangardi, zenitizmu i njihovom zračenju''. Vukov dom je od 20 časova domaćin pozorišne predstave ''Kir Janja'' u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda. U petak veče od 19 časova i 30 minuta u galeriji ''Mina Karadžić'' otvara se izložba Narodne biblioteke Srbije ''Romano Lil'', posvećena romskoj pisanoj kulturi, potom je književno veče Romske novije književnosti a u 20 časova i koncert muzike Roma sa nastupom grupe ''Ođila''.
            ''Mit i stvarnost'' je naziv subotnje predsaborske večeri koja počinje u 19 časova nastupom guslara u Vukovom domu a završava koncertom hora Eparhije Sremske ''Sveti Nikolaj''. Centralna svečanost je u nedelju u Tršiću a prethodi  joj u Vukovoj spomen školi izložba ''Zadužbine i zadužbinarstvo u tradiciji srpskog naroda, Gordane Gordić. Fanfare će u 12 časova označiti početak  svečanosti na saborištu. Himnu Vuku Stevana Mokranjca izvešće Gradski mešoviti hor Centra za kulturu, posle čega će pozdravnu reč imati gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović a saborsku besedu Zoran Hamović, specijalni savetnik ministra za kulturu. Pesmu Laze Kostića ''Santa Maria dela Salute'' koja je nastala pre tačno sto godina govoriće na obnovljenoj pozornici saborišta u Tršiću dramski umetnik Petar Kralj. Uslediće koncert nacionalnog ansambla ''Kolo''.
            Pokrovitelj 75.Vukovog sabora u Tršiću je Ministarstvo kulture, generalni sponzor Kompanija ''Dunav osiguranje'', više javnih preduzeća i ustanova.

Vesti
09.Decembar 2019.
Takmičari iz cele Srbije na 25. ...
Grad Loznica bio je pokrovitelj 25. Cerskog polumaratona ...
04.Decembar 2019.
Velika podrška međuopštinskoj ...
U okviru promocije projekta ,,Uspostavljanje sistema ...
03.Decembar 2019.
Popunjeni kapaciteti u Centru ...
Попуњени капацитети у Центру изврсности у Тршићу резултат су тимског рада
Više od 150 direktora škola iz iz Kikinde, Pančeva i ...
29.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Direktori škola iz Novog Sada, Kikinde, Sombora ...
28.Novembar 2019.
U toku javni uvid u projekat ...
Javni uvid u Nacrt Prostornog plana područja posebne ...
27.Novembar 2019.
Ministar Vulin u Loznici: Vojska ...
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas ...