Početna
Ukidanje pečata

Rekonstrukcija scene Vukovog doma
Nadica Momirov, državni sekretar u Ministarstvu kulture, danas je posetila Loznicu i tom prilikom je u prostorijama Gradske uprave održana i konferencija za novinare na kojoj su učestvovali: Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović, narodni poslanik - Miroslava Pejica i direktor Centra za kulturu - Dajana Đedović.
            Dajana Đedović je prisutne podsetila da je u oblasti kulture mnogo toga urađeno u predhodnoj godini zahvaljujući pre svega dobroj saradnji i razumevanju gradskih vlasti i Ministarstva kulture. Ona je podsetila da je u predhodnoj godini rekunstruisana Vukova kuća u Tršiću kao i ceo kompleks, vajati na saborištu, urađen je i novi krov na Muzeju Jadra kao i novi depoi za odlaganje predmeta, ističući da su pri samom kraju ove kalendarske godine obezbeđena i sredstva za prvu fazu radova na adaptaciji, opremanju i modernizaciji scene Vukovog doma kulture u iznosu od 9,5 miliona dinara.
            Državni sekretar u Ministarstvu kulture - Nadica Momirov, istakla je da su sredstva obezbeđena iz redovnih izvora finansiranja ministarstva, a da će se za ostale faze radova tražiti i drugi izvori finansiranja poput Nacionalnog investicionog plana i evropskih fondova (ukoliko budu dostupni), ističući da se ministarstvo kulture trudi da podrži sve inicijative koje dolaze od strane lokalnih samouprava, ali je potrebno da ih ima što više i da su izražene kroz konkretne projekte. Ona je istakla da se podrška ministarsva lozničkom Centru za kulturu poklapa sa inicijativom da se vrhunska kulturna dešavanja prošire i van Beograda.
            Narodni poslanik - Miroslava Pejica je još jednom istakla odličnu saradnju čelnih ljudi Grada Loznica sa gotovo svim ministarstvima, gde je Loznica prepoznata kao ozbiljan partner koji ima jasnu strategiju razvoja.
            Gradonačelnik Loznice - Vidoje Petrović je izrazio svoje zadovoljstvo što Loznica dobijeni status grada opravdava kroz institucionalne oblike, ali i konkretne projekte koji će je svrstati u svojevrstan centar Zapadne Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u kulturnom i svakom drugom segmentu života.
            Procenjuje se da će projekat adaptacije, opremanja i modernizacije scene Vukovog doma kulture koštati blizu 60 miliona dinara, a da će prva faza radova biti završena do početka maja, odnosno Đačkog Vukovog sabora.

Vesti
03.Jul 2020.
Park iza „Sokolane“ dobija ...
Radovi na izgradnji sportskog terena u parku iza ...
03.Jul 2020.
Geografski informacioni sistem – ...
Projekat Geografski informacioni sistem (GIS) predstavio ...
30.Jun 2020.
Poziv građanima Loznice za ...
U skladu sa članom 15. Zakona o obnovi nakon elementarne ...
30.Jun 2020.
Ponavljanje izbora za narodne ...
Glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne ...
23.Jun 2020.
Procena štete nakon stabilizacije ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, ministar ...
19.Jun 2020.
Loznica dobila projekat za ...
Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković ...