Početna
Ukidanje pečata

Prijem za Izabel Nunjez
Narodni poslanik i zamenik predsednika Skupštine grada Loznice Miroslava Pejica organizovala je prijem u Gradskoj upravi za špansku književnicu, kritičara i prevodioca Izabel Nunjez, prvu gošću Kuće pisaca u Tršiću.
            –  Nadam se da će Kuća pisaca doprineti da naš jezik bude bliži  široj javnosti, a istovremeno to je i značajan korak da i Tršić i Loznica postanu još prepoznatljiviji na kulturnoj mapi sveta. Drago mi je da je svetski priznata književnica Izabel Nunjez upravo ovde pronašla inspiraciju za završetak svoje knjige jer Loznica je grad širokog srca koji rado prima sve goste, dodala je Pejica.
            Tronedeljni boravak u Tršiću Izabel Nunjez je iskoristila i za pisanje o lozničkom kraju, kulturi i običajima srpskog naroda koje će prezentovati u španskim medijima jer, kako je rekla, u Španiji ne postoji prava slika o Srbiji i srpskom narodu.
            –  Moja veza sa Srbijom ima više lica, ovde imam mnogo prijatelja i osećam veliku bilskost sa ovim narodom, a svoj boravak ovde, osim za završetak knjige,  koristim i za učenje srpskog jezika, rekla je književnica naglašavajući da će ponovo posetiti loznički kraj.

Vesti
08.Novembar 2019.
Rudnik jadarita velika razvojna ...
Na devetoj Međunarodnoj konferenciji o mineralnim ...
08.Novembar 2019.
Zasađena nova stabla u gradu u ...
U okviru projekta lozničke Kancelarije za mlade (KZM) ...
08.Novembar 2019.
JUBILEJ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE: ...
Povodom obeležavanja osam vekova autokefalnosti ...
08.Novembar 2019.
PAŽLjIVKOVA PRAVILA ZA PRVAKE
Grad Loznica sprovodi niz mera kojima unapređuje ...
08.Novembar 2019.
IZ CENTRA ZA KULTURU „VUK ...
Na saborištu u Tršiću pokraj Crkve brvnare Svetog ...
07.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Načelnik Školske uprave grada Beograda Dragan ...