Početna
Ukidanje pečata

Prijem za Izabel Nunjez
Narodni poslanik i zamenik predsednika Skupštine grada Loznice Miroslava Pejica organizovala je prijem u Gradskoj upravi za špansku književnicu, kritičara i prevodioca Izabel Nunjez, prvu gošću Kuće pisaca u Tršiću.
            –  Nadam se da će Kuća pisaca doprineti da naš jezik bude bliži  široj javnosti, a istovremeno to je i značajan korak da i Tršić i Loznica postanu još prepoznatljiviji na kulturnoj mapi sveta. Drago mi je da je svetski priznata književnica Izabel Nunjez upravo ovde pronašla inspiraciju za završetak svoje knjige jer Loznica je grad širokog srca koji rado prima sve goste, dodala je Pejica.
            Tronedeljni boravak u Tršiću Izabel Nunjez je iskoristila i za pisanje o lozničkom kraju, kulturi i običajima srpskog naroda koje će prezentovati u španskim medijima jer, kako je rekla, u Španiji ne postoji prava slika o Srbiji i srpskom narodu.
            –  Moja veza sa Srbijom ima više lica, ovde imam mnogo prijatelja i osećam veliku bilskost sa ovim narodom, a svoj boravak ovde, osim za završetak knjige,  koristim i za učenje srpskog jezika, rekla je književnica naglašavajući da će ponovo posetiti loznički kraj.

Vesti
27.Februar 2020.
Digitalna čitaonica - besplatna i ...
Prvu digitalnu čitaonicu „Prota Ignjat ...
26.Februar 2020.
Premijerka čestitala timu za ...
Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas ...
25.Februar 2020.
Pasarela će imati veliki značaj ...
Povodom postavljanja pasarele preko pruge ...
25.Februar 2020.
Nova stabla za buduće generacije
Sadnja drveća u gradskoj zoni nastavljena je i u ovoj ...
21.Februar 2020.
Programi u čast jeziku
Međunarodni dan maternjeg jezika 21. februar ove ...
20.Februar 2020.
Podrška za izgradnju brzog puta ...
Na današnjoj sednici Skupštine grada Loznice na dnevnom ...