Početna
Ukidanje pečata

Praznik grada 16. jun
Praznik grada 16. jun kada je 1866. godine Loznica postala varoška komuna juče je obeležen svečanom akademijom, uličnim performansom i koncertom grupe ''Legende''. Gradonačelnik Loznice gospodin Vidoje Petrović, predsednik Gradske skupštine Jovan Todorović i članovi rukovodstva bili su okruženi visokim gostima među kojima su bili  njegova ekselencija ambasador Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Konuzin, ministri u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović, Žarko Obradović i Petar Škundrić, državni sekretari i pomoćnici ministara, njegovo preosveštenstvo episkop Šabački gospodin Lavrentije, predstavnici narodne Skupštine, izvršne vlasti Autonomne pokrajine Vojvodine, gradonačelnici i predsednici više gradova i opština u Srbiji, prijatelji grada Loznice i načelnici prekograničnih opština, Stalne konferencije gradova, NALED-a i USAID -a.
            - Loznicu vidim gradom koji je pod evropskim svodom naroda otvoren za sve, a otvorenost se izgrađuje na poverenju. Naš imperativ je da sve što koristi naprednom čovečanstvu mora biti i plemenito delo, jer plemeniti neguju vrline, nikako poroke, rekao je u svečanoj besedi gradonačelnik Vidoje Petrović.
           
- Velike istine se ne dokazuju. One se zovu dalji razvoj gde nijedan dan nije dug ako se valjano radi i planira. To je najmudrija formula za buduće investitore u Loznici koja se poput Trnove Ružice u novom milenijumu digla iz dogmatskog dremeža slanjem poruke da kad snaga sustane dužnost je zamenjuje,rekao je Petrović. On je naglasio da Loznica ima potencijale i da ima veliko srce. Veliko i spremno da daruje novi život  i kada krizira sa vlastitim. Ono danas pulsira Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, opštinskim uslužnim centrom, Kancelarijom za mlade... Loznica je danas spremna da preuzme odgovornost za brži regionalni razvoj Zapadne Srbije ali i bolju prekograničnu saradnju,naveo je gradonačelnik  podsetivši, između ostalog, da grad ne odustaje od aktivne misije u decentralizaciji Srbije, okupljajući oko sebe susedne gradove i opštine, sve koji dele  uverenja o zajednici ravnopravnih učesnika.
            Povelja grada dodeljena je Vladimiru Elezu, dugogodišnjem novinaru TANjUG-a iz Loznice a plakete su uručene profesoru Petru Petroviću, Vladimiru Miloviću, predsedniku mesne zajednice Zelenika u Herceg Novom, ''Rajn Majn'' kompaniji iz Loznice, ''Miroprometu'' i Dragici Gavrić, iz modne kuće ''Gani''. Prisustvo ruskog ambasadora bilo je prilika da se uruči priznanje opštinske skupštine Loznice iz 2007. godine da je premijer Vladimir Putin počasni građanin Loznice.

Vesti
14.Oktobar 2019.
Zavet draginačkim žrtvama
Завет драгиначким жртвама
U znak sećanja na 2.950 civila Jadra, Podrinja i Mačve ...
10.Oktobar 2019.
Otvorena prva Lidl prodavnica u ...
Prvi prodajni objekat nemačkog trgovinskog lanca Lidl u ...
07.Oktobar 2019.
Otvorena dečja nedelja – dobra ...
Dečju nedelju, koja se održava pod pokroviteljstvom ...
06.Oktobar 2019.
Skupština o budžetu i rebalansu
Na prvom zasedanju  posle letnje pauze, odbornici ...
28.Septembar 2019.
Otvoren 7. Regionalni sajam meda ...
Dvodnevni 7. Regionalni sajam meda pod pokroviteljstvom ...
23.Septembar 2019.
Nagrade Vukove zadužbine
Награде Вукове задужбине
Nagrada Vukove zadužbine iz oblasti umetnosti za ...