Početna
Ukidanje pečata

Počinje isporuka paketa najugroženijim građanima Loznice

Gradonačelnik Loznice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije grada Loznice Vidoje Petrović obišao je danas distributivni centar u Ustanovi za fizičku kulturu (UFK) „Lagator", gde volonteri pakuju pakete za građane koji su u teškoj materijalnoj situaciju, i tom prilikom kazao je da će dostava paketa na kućne adrese najugroženih lica početi sutra kao i da na teritoriji grada još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom kovid-19.

Kako je objasnio, paketi, za koje su sredstva obezbedili grad Loznica iz svog budžeta  kao i sugrađani i loznički privrednici, deliće se na osnovu preporuka i evidencija Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i po evidenciji penzionerima sa najnižim penzijama.

- Moram da pohvalim naše privrednike koji su se takođe angažovali i odazvali kako bismo zajedno pomogli najugroženijim građanima. Volonteri, kojih trenutno imamo 159 i koji svakodnevno rade, danas pakuju pakete, a već sutra idu na teren tako da će pomoć doći do svakog kome je u ovom momentu najpotrebnija - istakao je gradonačelnik Loznice i podsetio da u kol centru pored volontera koji pružaju pomoć i informacije građanima rade i pedagozi i psiholozi koji razgovaraju sa građanima i daju im savete u ovim teškim vremenina.

Prema njegovim rečima, zdravstvo u Loznici je dobro organizovano i formirana je trijažni centar na osnovu propisanih mera Vlade Republike Srbije.

- Ostaje nam samo da ovakvo stanje i ovakav odnos zadržimo i u narednim nedeljama i da slušamo preporuke pre svega kriznog štaba Republike Srbije. Da slušamo struku, ljude koji su zaista maksimalno posvećeni iako nažalost imamo i lekare koji su pozitvni na korona virus. Oni žrtvuju svoje živote da bi nas lečili i brinuli o svima nama. Najmanje što svako od nas može da učini je da pokaže visok stepen odgovornosti, jer oni su ti koji prema nevidljivom neprijatelju vode bitku za sve nas. U Loznici kao i u svim gradovima bilo jr sporadčnih slučajeva gde se nisu baš svi odgovorno ponašali međutim naša vojska i policija zaista odgovorno obavlja svoj deo posla - ukazao je on i dodao da Gradski štab stalno radi, razmenjuje informacije, ima dobru komunikaciju i umreženost.

- Gradski štab za vanredne situacije je u obavezi i stalnom zasedanju, ali prava reč je o stalnom radu jer svako u skladu sa svojim delokrugom rada i odgovornostima obavlja odgovorno svoj posao. Pored volontera i kol centra imamo sedam mobilnih timova koji pokrivaju svih 56 mesnih zajednica na teritoriji grada. Njihova vozila imaju obeležja Gradskog štaba za vanredne situacije grada Loznice kao i svi oni koji u ime Štaba obavljaju odgovarajuće aktivnosti, kako ne bismo došli u situaciju da eventualno neka nepoznata lica iz sebi znanih razloga šire dezinformacije ili da možda neke od naših sugrađana dovedu u zabludu. Mi smo preduzeli sve što je u našoj mogućnosti i u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Za sada iz dana u dan imamo sve bolju podršku i građana i to je za svaku pohvalu - zaključio je gradonačelnik Loznice.

  
  

 

Vesti
24.Maj 2020.
Gradonačelnik čestitao ...
Svim pripadnicima islamske veroispovesti upućujem ...
20.Maj 2020.
Ministar Stefanović posetio ...
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sa ...
18.Maj 2020.
Ministar Zoran Đorđević i ...
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna ...
14.Maj 2020.
Obaveštenje za overu potpisa ...
Povodom izbora za narodne poslanike Narodne ...
08.Maj 2020.
Gradonačelnik Loznice zahvalio se ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je na današnjoj ...
27.April 2020.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST
Gradski štab za vanredne sitacije je na današnjoj sednici ...