Početna
Ukidanje pečata

Peta sednica gradskog veća
Održana je i peta redovna sednica Gradskog veća grada Loznice kojom je predsedavao gradonačelnik gospodin Vidoje Petrović. Kao prva tačka dnevnog reda, na predlog presedavajućeg, razmatrana je informacija o požaru u Viskozi. Konstatovano je, na osnovu informacija nadležnih organa, da je u ovom momentu stanje redovno i pod kontrolom. Učinjeni su svi napori od strane lokalne samouprave i nadležnih organa da se zaštite zdravlje i životi građana Loznice.Gradsko veće odaje priznanje i zahvalnost pripadnicima vatrogasnih jedinica, MUP-a Srbije iz Loznice, Lešnice, Beograda,  Bajine Bašte, Šapca, Sremske Mitrovice, Krupanja, Valjeva kao i svim predstavnicima državnih organa i pojedincima koji su dali svoj doprinos da se požar lokalizuje, ugasi i izbegne veća opasnost.
            Gradsko veće je formiralo radnu grupu koju sačinjavaju zamenik gradonačelnika Petar Ekmeščić - rukovodilac štabom civilne zaštite, Zoran Erić, Tomislav Arnautović, Vladimir Filipović i Vladimir Tripković, sa ciljem da zajedno sa menadžmentom Viskoze, Ministarstvom za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i drugim državnim institucijama, iznađu rešenje za uklanjanje opasnih materija iz kruga Viskoze izvan teritorija grada Loznice.
            Gradsko veće je na predlog gradonačelnika donelo odluku da se porodici nastradalog radnika Kokanović Milivoja dodeli jednokratna finansijska pomoć.
            Na dnevnom redu današnje sednice razmatran je predlog odluke o utvrđivanju i označavanju naziva naseljenih mesta, ulica i trgova i načinu utvrđivanja kućnih brojeva, označavanju zgrada brojevima na teritoriji grada sa predlogom rešenja o imenovanju članova komisije za utvrđivanje naziva ulica i trgova na teritoriji grada Loznica. Odlučeno je da u sastavu sedmočlane komisije budu zastupljena tri odbornika a ostala četiri člana iz reda kulturnih javnih radnika.
            Na dasnašnjoj sednici je razmatrana informacija o izdatim aktima - dozvolama u odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i komunalne poslove u periodu od 25.09. - 31.10.2008. godine kao i informacija odeljenja za inspekcijske poslove - građevinska inspekcija o utvrđenom stanju izgradnje objekata u užem centru Loznice i Banje Koviljače za period od 05. oktobra do 05. novembra 2008.gosine. Takođe, je razmatran predlog raspodele sredstava Mesnim zajednicama.

Vesti
13.Decembar 2019.
Zajedničko delovanje Grada i ...
Predstavnici gradskog rukovodstva i Radne grupe, koju ...
11.Decembar 2019.
Prostorni plan za rudnik jadarita ...
Javna prezentacija Nacrta Prostornog plana područja ...
09.Decembar 2019.
Takmičari iz cele Srbije na 25. ...
Grad Loznica bio je pokrovitelj 25. Cerskog polumaratona ...
04.Decembar 2019.
Velika podrška međuopštinskoj ...
U okviru promocije projekta ,,Uspostavljanje sistema ...
03.Decembar 2019.
Popunjeni kapaciteti u Centru ...
Попуњени капацитети у Центру изврсности у Тршићу резултат су тимског рада
Više od 150 direktora škola iz iz Kikinde, Pančeva i ...
29.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Direktori škola iz Novog Sada, Kikinde, Sombora ...