Почетна
Програм ЕУ ПРО

Пета седница градског већа
Одржана је и пета редовна седница Градског већа града Лознице којом је председавао градоначелник господин Видоје Петровић. Као прва тачка дневног реда, на предлог преседавајућег, разматрана је информација о пожару у Вискози. Констатовано је, на основу информација надлежних органа, да је у овом моменту стање редовно и под контролом. Учињени су сви напори од стране локалне самоуправе и надлежних органа да се заштите здравље и животи грађана Лознице.Градско веће одаје признање и захвалност припадницима ватрогасних јединица, МУП-а Србије из Лознице, Лешнице, Београда,  Бајине Баште, Шапца, Сремске Митровице, Крупања, Ваљева као и свим представницима државних органа и појединцима који су дали свој допринос да се пожар локализује, угаси и избегне већа опасност.
            Градско веће је формирало радну групу коју сачињавају заменик градоначелника Петар Екмешчић - руководилац штабом цивилне заштите, Зоран Ерић, Томислав Арнаутовић, Владимир Филиповић и Владимир Трипковић, са циљем да заједно са менаџментом Вискозе, Министарством за заштиту животне средине и просторно планирање и другим државним институцијама, изнађу решење за уклањање опасних материја из круга Вискозе изван територија града Лознице.
            Градско веће је на предлог градоначелника донело одлуку да се породици настрадалог радника Кокановић Миливоја додели једнократна финансијска помоћ.
            На дневном реду данашње седнице разматран је предлог одлуке о утврђивању и означавању назива насељених места, улица и тргова и начину утврђивања кућних бројева, означавању зграда бројевима на територији града са предлогом решења о именовању чланова комисије за утврђивање назива улица и тргова на територији града Лозница. Одлучено је да у саставу седмочлане комисије буду заступљена три одборника а остала четири члана из реда културних јавних радника.
            На даснашњој седници је разматрана информација о издатим актима - дозволама у одељењу за Урбанизам, грађевинарство, имовинско-правне и комуналне послове у периоду од 25.09. - 31.10.2008. године као и информација одељења за инспекцијске послове - грађевинска инспекција о утврђеном стању изградње објеката у ужем центру Лознице и Бање Ковиљаче за период од 05. октобра до 05. новембра 2008.госине. Такође, је разматран предлог расподеле средстава Месним заједницама.

Вести
13.Новембар 2018.
Све ближи Кинеској инвестицији
Све ближи Кинеској инвестицији
Oдборници Скупштине града Лознице по хитном ...
08.Новембар 2018.
Уз јубилеј Великог рата
Уз јубилеј Великог рата
У суботу ће поводом стоте годишњице од ...
05.Новембар 2018.
Споменик најмлађем војнику
Споменик најмлађем војнику
Најмлађи подофицир свих армија Првог ...
02.Новембар 2018.
Реконструкција болнице
Реконструкција болнице
Реконструкција грудног одељења, психијатрије и ...
02.Новембар 2018.
Статут града усклађен са ...
Новоусклађени градски статут Лознице је ...
01.Новембар 2018.
Светосавска на асфалту
Светосавска на асфалту
Према плану инвеститора и извођача радова данас ...