Početna
Program EU PRO

Nova Železnička stanica

Gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da je rekonstrukcija pruge između Šapca i Loznice i obnova železničke stanice u Loznici  važan  događaj za ovaj deo Podrinja, zapadne Srbije pa i istočni deo Republike Srpske'.
            - Ovo ima nemerljiv značaj za građane, privredu ne samo Loznice nego čitavog ovog kraja. Prošle godine u septembru imali smo posetu predsednika Vučića koji je definisao program celokupnog oporavka ovog dela Srbije koji je podrazumevao pre svega ekonomsko osnaživanje, dovođenje investitora, ali i izgradnju savremenih i železničkih i drumskih saobraćajnica. Svedoci smo da se to sada i odvija - rekao je on.
            Pruga Šabac-Loznica izgrađena je 1950. godine i u proteklih sedam decenija na njoj nisu rađene značajnije sanacije. Zbog lošeg stanja koloseka u proteklom periodu dogodio se veći broj iskliznuća teretnih vozova na ovoj pruzi, a putnički saobraćaj je obustavljen.
            Podsetimo da je prvi put voz u Loznicu  stigao početkom juna 1910. godine prugom uskog koloseka od 76 santimetara. Izgradnja pruge Šabac-Loznica počela je dve godine ranije u dužini od  56,9 kilometara. Kako je zabeleženo, voz se na ovoj relaciji kretao brzinom od 20 kilometara na sat.
            U petak 31. avgusta 2018. godine  je oko podneva iz Loznice za Šabac ponovo krenuo voz sa prvim putnicima, a od 1. septembra  će iz Loznice biti tri putnička voza dnevno sa polascima - u 6:17, 16:58 i 19:52.

Vesti
16.Oktobar 2018.
Hvala na novom podu
Хвала на новом поду
Velika obnova dvorane Lagator, posle rekonstrukcije ...
16.Oktobar 2018.
Planinarska eskurzija
Планинарска ескурзија
Planinarenje je prava vežba tela i efikasan  ...
15.Oktobar 2018.
Najveće stradanje seljaka
Највеће страдање сељака
Prigodnim crkvenim obredom kraj spomen-kosturnice u ...
11.Oktobar 2018.
Realizacija budžeta i rebalans
Реализација буџета и ребаланс
Skupština grada Loznice je usvojila izveštaj o ...
10.Oktobar 2018.
U petak - Cvijićevi dani
У петак - Цвијићеви дани
12. oktobra, na dan rođenja znamenitog naučnika Jovana ...
10.Oktobar 2018.
Oktobarski dani u Jadru
Октобарски дани у Јадру
U Dragincu je 33. put počela manifestacija ...