Početna
Program EU PRO

Nova Železnička stanica

Gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da je rekonstrukcija pruge između Šapca i Loznice i obnova železničke stanice u Loznici  važan  događaj za ovaj deo Podrinja, zapadne Srbije pa i istočni deo Republike Srpske'.
            - Ovo ima nemerljiv značaj za građane, privredu ne samo Loznice nego čitavog ovog kraja. Prošle godine u septembru imali smo posetu predsednika Vučića koji je definisao program celokupnog oporavka ovog dela Srbije koji je podrazumevao pre svega ekonomsko osnaživanje, dovođenje investitora, ali i izgradnju savremenih i železničkih i drumskih saobraćajnica. Svedoci smo da se to sada i odvija - rekao je on.
            Pruga Šabac-Loznica izgrađena je 1950. godine i u proteklih sedam decenija na njoj nisu rađene značajnije sanacije. Zbog lošeg stanja koloseka u proteklom periodu dogodio se veći broj iskliznuća teretnih vozova na ovoj pruzi, a putnički saobraćaj je obustavljen.
            Podsetimo da je prvi put voz u Loznicu  stigao početkom juna 1910. godine prugom uskog koloseka od 76 santimetara. Izgradnja pruge Šabac-Loznica počela je dve godine ranije u dužini od  56,9 kilometara. Kako je zabeleženo, voz se na ovoj relaciji kretao brzinom od 20 kilometara na sat.
            U petak 31. avgusta 2018. godine  je oko podneva iz Loznice za Šabac ponovo krenuo voz sa prvim putnicima, a od 1. septembra  će iz Loznice biti tri putnička voza dnevno sa polascima - u 6:17, 16:58 i 19:52.

Vesti
12.Februar 2019.
Nova parcela Adientu
Нова парцела Адиенту
Gradska skupština Loznice 14. decembra prošle godine je ...
12.Februar 2019.
Prijem za gudače
Пријем за гудаче
Zamenik gradonačelnika Radovan Divnić i pomoćnik ...
05.Februar 2019.
Futsaleri Loznice poraženi u ...
Футсалери Лознице поражени у Лозници
Hala sportova „Lagator", u koju se ...
02.Februar 2019.
Mali fudbal: Srbija - Iran
Za novi futsalo - sportski spektakl koji je u dvorani ...
30.Januar 2019.
Savindanski pokloni deci
Савиндански поклони деци
Povodom Savindana u Vukovom domu kulture prikazana je ...
26.Januar 2019.
Informacija iz Gradskog štaba za ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, komandant Gradskog ...