Početna
Program EU PRO

Nova Železnička stanica

Gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da je rekonstrukcija pruge između Šapca i Loznice i obnova železničke stanice u Loznici  važan  događaj za ovaj deo Podrinja, zapadne Srbije pa i istočni deo Republike Srpske'.
            - Ovo ima nemerljiv značaj za građane, privredu ne samo Loznice nego čitavog ovog kraja. Prošle godine u septembru imali smo posetu predsednika Vučića koji je definisao program celokupnog oporavka ovog dela Srbije koji je podrazumevao pre svega ekonomsko osnaživanje, dovođenje investitora, ali i izgradnju savremenih i železničkih i drumskih saobraćajnica. Svedoci smo da se to sada i odvija - rekao je on.
            Pruga Šabac-Loznica izgrađena je 1950. godine i u proteklih sedam decenija na njoj nisu rađene značajnije sanacije. Zbog lošeg stanja koloseka u proteklom periodu dogodio se veći broj iskliznuća teretnih vozova na ovoj pruzi, a putnički saobraćaj je obustavljen.
            Podsetimo da je prvi put voz u Loznicu  stigao početkom juna 1910. godine prugom uskog koloseka od 76 santimetara. Izgradnja pruge Šabac-Loznica počela je dve godine ranije u dužini od  56,9 kilometara. Kako je zabeleženo, voz se na ovoj relaciji kretao brzinom od 20 kilometara na sat.
            U petak 31. avgusta 2018. godine  je oko podneva iz Loznice za Šabac ponovo krenuo voz sa prvim putnicima, a od 1. septembra  će iz Loznice biti tri putnička voza dnevno sa polascima - u 6:17, 16:58 i 19:52.

Vesti
13.Decembar 2018.
HUMANITARNI KONCERT ZA POMOĆ ...
Grad Loznica i opštine Mali Zvornik, Krupanj i ...
12.Decembar 2018.
Završen put do Gučeva
Завршен пут до Гучева
Asfaltiranjem deonice od 800 metara, kompletirana je ...
11.Decembar 2018.
Pojačana kontrola vodotokova
Појачана контрола водотокова
Gradski štab za vanredne situacije prihvatio ...
07.Decembar 2018.
Ruski ambasador u Loznici
Руски амбасадор у Лозници
Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ruski ambasador u Srbiji ...
04.Decembar 2018.
Inkluzija Roma
Инклузија Рома
Stalna konferencija gradova i opątina - Savez gradova i ...
30.Novembar 2018.
Skupština o devetomesečnom ...
Скупштина о деветомесечном буџету
Loznička skupština usvojila je Izveštaj o ...