Početna
Ukidanje pečata

Nova Železnička stanica

Gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da je rekonstrukcija pruge između Šapca i Loznice i obnova železničke stanice u Loznici  važan  događaj za ovaj deo Podrinja, zapadne Srbije pa i istočni deo Republike Srpske'.
            - Ovo ima nemerljiv značaj za građane, privredu ne samo Loznice nego čitavog ovog kraja. Prošle godine u septembru imali smo posetu predsednika Vučića koji je definisao program celokupnog oporavka ovog dela Srbije koji je podrazumevao pre svega ekonomsko osnaživanje, dovođenje investitora, ali i izgradnju savremenih i železničkih i drumskih saobraćajnica. Svedoci smo da se to sada i odvija - rekao je on.
            Pruga Šabac-Loznica izgrađena je 1950. godine i u proteklih sedam decenija na njoj nisu rađene značajnije sanacije. Zbog lošeg stanja koloseka u proteklom periodu dogodio se veći broj iskliznuća teretnih vozova na ovoj pruzi, a putnički saobraćaj je obustavljen.
            Podsetimo da je prvi put voz u Loznicu  stigao početkom juna 1910. godine prugom uskog koloseka od 76 santimetara. Izgradnja pruge Šabac-Loznica počela je dve godine ranije u dužini od  56,9 kilometara. Kako je zabeleženo, voz se na ovoj relaciji kretao brzinom od 20 kilometara na sat.
            U petak 31. avgusta 2018. godine  je oko podneva iz Loznice za Šabac ponovo krenuo voz sa prvim putnicima, a od 1. septembra  će iz Loznice biti tri putnička voza dnevno sa polascima - u 6:17, 16:58 i 19:52.

Vesti
25.April 2019.
Održan prijem žena proizvođača ...
         ...
24.April 2019.
Svečano uručeni ključevi ...
Trideset izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine ...
17.April 2019.
Najviše odličje SPC ...
Највише одличје СПЦ градоначелнику
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve, kojim ...
12.April 2019.
Automatske stanice protiv grada
Sa optimalnim brojem od po 12 raketa na svakoj ...
12.April 2019.
Nagrada stigla u Paskovac
Награда стигла у Пасковац
Danijel Nikolić, učenik četvrtog razreda izdvojenog ...
10.April 2019.
Počinje aprilski teatar
Na 13. Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici, čiji ...