Početna
Ukidanje pečata

Medijska gledišta
Gradonačelnik Vidoje Petrović se složio da položaj medija nikad nije bio teži ali da su potrebe svih političkih stranaka, posebno parlamentarnih, da iznesu svoje stavove, sasvim legitimne.
            - "Naplaćivanje izveštavanja o njihovim aktivnostima moglo bi da ugrozi nezavisnost medija i da se tako ispolji uticaj na uređivačku politiku, što bi bilo novo urušavanje društva. Potreba za informisanjem naše javnosti je neprikosnovena, a potreba medija da se njihov materijalni položaj popravi više je nego očigledna. Narednih nedelja pokušaćemo da nađemo rešenje i očekujem da će se do tada mediji, uz sve teškoće i sve ono kroz šta su prošli, suzdržati od svojih zahteva. Kada stvorimo optimalne uslove za medije pričaćemo i o tome da li mediji mogu više da pruže", kaže Petrović.
            Prema pisanju dnevnika ‘'Blic'' predstavnici RTV "Lotel" i RTV "Podrinje" ukazali su na finansijske teškoće koje prate njihov rad, objasnivši da je nadoknada za izveštavanje sa konferencija za štampu stranaka simbolična, ali da je neophodna, kao i da njihove medijske kuće nisu u obavezi da prate stranački rad. - U poslednje tri godine niko se nije upitao kako je medijima, uglavnom nas samo obaveste telefonom kad imaju konferenciju za štampu i svi očekuju da mi tamo i dođemo - rekao je Čedomir Stojnić, direktor RTV "Podrinje". Za poslednje dve godine TV "Lotel" nikada ni jednoj stranci nije naplaćivala usluge izveštavanja. Finansiramo se iz komercijalne prodaje vremena, pa smo zbog teške finansijske situacije i ograničenog budžeta u decembru poslali dopis svim strankama, nevladinim organizacijama i drugim udruženjima sa primerenim cenovnikom za buduće usluge informativnog programa. I pored toga, do početka ove godine nismo naplaćivali naše usluge - rekao je Dragan Mandić. Glavni i odgovorni urednik "Lozničkih novosti" Zorica Višnjić kaže da naplaćivanje redovnog izveštavanja o radu stranaka nije rešenje, jer je u suprotnosti sa svim etičkim pravilima profesije.
            - Na taj način bi se prodavala uređivačka politika. Redovne aktivnosti stranaka se ne naplaćuju, ali medijske kuće nisu u obavezi ni da ih prate. Aktuelnost teme koju stranka nudi od presudnog je značaja i od toga zavisi da li će i koliki će medijski prostor dobiti - rekla je Zorica Višnjić. Predsednik Skupštine grada Jovan Todorović organizovao je sastanak sa predstavnicima lokalnih medijskih kuća na kojem je trebalo da se otklone nesporazumi na koje je ukazao Marko Jovanović, odbornik SRS žaleći se na informisanje RTV "Lotel" i RTV "Podrinje" i insistriranja ovih medija da se finansijski nadoknadi izveštavanje sa stranačkih konferencija za štampu. Pored predstavnika medija, skupu su prisustvovali i gradonačelnik Loznice, kao i predstavnici gradskih odbora i šefovi odborničkih grupa, koji su se, uglavnom, složili da je do sada izveštavanje o dešavanjima u gradu bilo korektno ali da nije prihvatljivo uslovljavanje izveštavanja o stranačkim aktivnostima materijalnom nadoknadom.
Vesti
20.Februar 2020.
Podrška za izgradnju brzog puta ...
Na današnjoj sednici Skupštine grada Loznice na dnevnom ...
19.Februar 2020.
Predstavljen projekat nordijskih ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je bio ...
19.Februar 2020.
Osnovan prvi tim za budućnost ...
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović juče (18. ...
18.Februar 2020.
Podrška grada u finansiranju ...
Na predstojećoj sednici Skupštine grada Loznice, na ...
13.Februar 2020.
Brankica i Mihailo doneli srebro i ...
Бранкица и Михаило донели сребро и бронзу са Првенства Европе у каратеу
U Gradskoj upravi upriličen je prijem za Brankicu ...
13.Februar 2020.
Književnik Vujinović o povratku ...
Књижевник Вујиновић о повратку младих
– Od srca treba da pozdravimo akciju grada Loznice ...