Početna
Program EU PRO

Loznica primer drugima

U prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra u prisustvu Predsednice Vlade Ane Brnabić, njegove ekselencije ambasadora Koreje Ju De Đong, ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, direktora Republičkog geodetskog zavoda, načelnika okruga i drugih visokih zvanica predstavljen je pilot projekat adresnog registra koji je poveren gradu Loznici i koji je krajem prethodne godine uspešno i završen. Tom prilikom o značaju ovog projekta govorili su direktor Republičkog geodetskog zavoda, gradonačelnik Loznice i predsednica Vlade Republike Srbije.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodi red u državu, koja će za taj projekat izdvojiti pet miliona evra. Brnabić, koja je još kao ministar državne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem, najavila je da će država izdvojiti sredstva kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima.

 

U obraćanju prisutnim gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović zahvalio se Premijerki Srbije koja je prepoznala kapacitet Gradske uprave i ovaj pilot projekat izrade adresnog registra poverila gradu Loznici: „Na inicijativnom sastanku na kojem je prisustvovala gospođa Brnabić sa svojim timom jasno smo definisali zadatke, nosioce, rokove i taj posao iako je krenuo u jeku letnje sezone, završen je za nešto više od tri meseca. 15. novembra  Skupština grada Loznice donela je Odluku kojom je usvojila nazive za 690 novih ulica, odnosno 677 ulica i 23 zaseoka sa ukupno 12.500 novih kućnih brojeva. Ovo je veliki benefit ne samo za građane, koji zahvaljujući podršci naše Vlade neće imati apsolutne nikakve troškove, nego i za državne institucije - istakao je Petrović.

 

Na kraju je potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda, a završetak projekta Adresnog registra očekuje se polovinom sledeće godine.
Vesti
20.Jul 2018.
Prijem za umetnike
Пријем за уметнике
Prijem u Gradskoj upravi Loznice za učesnike ...
18.Jul 2018.
PIO - stižu penzionerske kartice
ПИО - стижу пензионерске картице
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje ...
18.Jul 2018.
Novi smerovi za srednjoškolce
Нови смерови за средњошколце
Pomoćnik gradonačelnika Loznice  Ljubinko Đokić ...
16.Jul 2018.
Skupština usklađuje statut
Скупштина усклађује статут
Na sutrašnjem zasedanju Skupštine Grada Loznice ...
11.Jul 2018.
Kamp gitare na Gučevu
Камп гитаре на Гучеву
Dvadesetak mladih gitarista okupilo se ...
11.Jul 2018.
Regata 5. avgusta
Регата 4. августа
Organizacioni odbor  Drinske regate čiji je ...