Početna
Uzmi račun i pobedi 2018

Loznica primer drugima

U prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra u prisustvu Predsednice Vlade Ane Brnabić, njegove ekselencije ambasadora Koreje Ju De Đong, ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića, direktora Republičkog geodetskog zavoda, načelnika okruga i drugih visokih zvanica predstavljen je pilot projekat adresnog registra koji je poveren gradu Loznici i koji je krajem prethodne godine uspešno i završen. Tom prilikom o značaju ovog projekta govorili su direktor Republičkog geodetskog zavoda, gradonačelnik Loznice i predsednica Vlade Republike Srbije.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodi red u državu, koja će za taj projekat izdvojiti pet miliona evra. Brnabić, koja je još kao ministar državne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem, najavila je da će država izdvojiti sredstva kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima.

 

U obraćanju prisutnim gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović zahvalio se Premijerki Srbije koja je prepoznala kapacitet Gradske uprave i ovaj pilot projekat izrade adresnog registra poverila gradu Loznici: „Na inicijativnom sastanku na kojem je prisustvovala gospođa Brnabić sa svojim timom jasno smo definisali zadatke, nosioce, rokove i taj posao iako je krenuo u jeku letnje sezone, završen je za nešto više od tri meseca. 15. novembra  Skupština grada Loznice donela je Odluku kojom je usvojila nazive za 690 novih ulica, odnosno 677 ulica i 23 zaseoka sa ukupno 12.500 novih kućnih brojeva. Ovo je veliki benefit ne samo za građane, koji zahvaljujući podršci naše Vlade neće imati apsolutne nikakve troškove, nego i za državne institucije - istakao je Petrović.

 

Na kraju je potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda, a završetak projekta Adresnog registra očekuje se polovinom sledeće godine.
Vesti
19.Mart 2018.
Partizanu pobeda u finalu
Партизану победа у финалу
Košarkašice Partizana 1953 su pobedom od 68:61 nad ...
16.Mart 2018.
Regionalna saradnja u proizvodnji ...
Juče je u Gradskoj upravi grada Loznice ...
14.Mart 2018.
Asfaltirana cela Železnička do ...
Асфалтирана цела Железничка до булевара
Rekonstruisan i proširen je  novim asfaltom deo ...
13.Mart 2018.
Prepoznatljivost Loznice u sportu
Препознатљивост Лознице у спорту
U susret velikom takmičenju  košarkašica Srbije ...
13.Mart 2018.
Javni sektor i koncept Pametan grad
Јавни сектор и концепт Паметан град
Rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom Vidojem ...
12.Mart 2018.
Vikend turnir
Викенд турнир
"Sportom do zdravog života" bio je moto ...