Почетна
Програм ЕУ ПРО

Лозница пример другима

У просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра у присуству Председнице Владе Ане Брнабић, његове екселенције амбасадора Кореје Ју Де Ђонг, министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, градоначелника Лознице Видоја Петровића, директора Републичког геодетског завода, начелника округа и других високих званица представљен је пилот пројекат адресног регистра који је поверен граду Лозници и који је крајем претходне године успешно и завршен. Том приликом о значају овог пројекта говорили су директор Републичког геодетског завода, градоначелник Лознице и председница Владе Републике Србије.

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се ажурирањем адресног регистра у Србији уводи ред у државу, која ће за тај пројекат издвојити пет милиона евра. Брнабић, која је још као министар државне управе и локалне самоуправе покренула иницијативу да се реши тај проблем, најавила је да ће држава издвојити средства како би се обезбедило да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима.

 

У обраћању присутним градоначелник Лознице Видоје Петровић захвалио се Премијерки Србије која је препознала капацитет Градске управе и овај пилот пројекат израде адресног регистра поверила граду Лозници: „На иницијативном састанку на којем је присуствовала госпођа Брнабић са својим тимом јасно смо дефинисали задатке, носиоце, рокове и тај посао иако је кренуо у јеку летње сезоне, завршен је за нешто више од три месеца. 15. новембра  Скупштина града Лознице донела је Одлуку којом је усвојила називе за 690 нових улица, односно 677 улица и 23 засеока са укупно 12.500 нових кућних бројева. Ово је велики бенефит не само за грађане, који захваљујући подршци наше Владе неће имати апсолутне никакве трошкове, него и за државне институције - истакао је Петровић.

 

На крају је потписан Споразум о сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода, а завршетак пројекта Адресног регистра очекује се половином следеће године.
Вести
13.Новембар 2018.
Све ближи Кинеској инвестицији
Све ближи Кинеској инвестицији
Oдборници Скупштине града Лознице по хитном ...
08.Новембар 2018.
Уз јубилеј Великог рата
Уз јубилеј Великог рата
У суботу ће поводом стоте годишњице од ...
05.Новембар 2018.
Споменик најмлађем војнику
Споменик најмлађем војнику
Најмлађи подофицир свих армија Првог ...
02.Новембар 2018.
Реконструкција болнице
Реконструкција болнице
Реконструкција грудног одељења, психијатрије и ...
02.Новембар 2018.
Статут града усклађен са ...
Новоусклађени градски статут Лознице је ...
01.Новембар 2018.
Светосавска на асфалту
Светосавска на асфалту
Према плану инвеститора и извођача радова данас ...