Почетна
Програм ЕУ ПРО

Лозница пример другима

У просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра у присуству Председнице Владе Ане Брнабић, његове екселенције амбасадора Кореје Ју Де Ђонг, министра државне управе и локалне самоуправе Бранка Ружића, градоначелника Лознице Видоја Петровића, директора Републичког геодетског завода, начелника округа и других високих званица представљен је пилот пројекат адресног регистра који је поверен граду Лозници и који је крајем претходне године успешно и завршен. Том приликом о значају овог пројекта говорили су директор Републичког геодетског завода, градоначелник Лознице и председница Владе Републике Србије.

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се ажурирањем адресног регистра у Србији уводи ред у државу, која ће за тај пројекат издвојити пет милиона евра. Брнабић, која је још као министар државне управе и локалне самоуправе покренула иницијативу да се реши тај проблем, најавила је да ће држава издвојити средства како би се обезбедило да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима.

 

У обраћању присутним градоначелник Лознице Видоје Петровић захвалио се Премијерки Србије која је препознала капацитет Градске управе и овај пилот пројекат израде адресног регистра поверила граду Лозници: „На иницијативном састанку на којем је присуствовала госпођа Брнабић са својим тимом јасно смо дефинисали задатке, носиоце, рокове и тај посао иако је кренуо у јеку летње сезоне, завршен је за нешто више од три месеца. 15. новембра  Скупштина града Лознице донела је Одлуку којом је усвојила називе за 690 нових улица, односно 677 улица и 23 засеока са укупно 12.500 нових кућних бројева. Ово је велики бенефит не само за грађане, који захваљујући подршци наше Владе неће имати апсолутне никакве трошкове, него и за државне институције - истакао је Петровић.

 

На крају је потписан Споразум о сарадњи Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода, а завршетак пројекта Адресног регистра очекује се половином следеће године.
Вести
19.Септембар 2018.
Европска недеља мобилности
Град Лозница подржава ''Европску недељу ...
17.Септембар 2018.
85. Вуков сабор
85. Вуков сабор
У Тршићу је одржана завршна свечаност 85. ...
17.Септембар 2018.
Избори за савете националних ...
Избори за савете националних мањина
Министар за државну управу и локалну самоуправу ...
17.Септембар 2018.
Текеришки пешкири
Текеришки пешкири
Текеришки пешкир je оригинални експонат који ...
14.Септембар 2018.
Слике Солунског фронта
Слике Солунског фронта
Изложбом у Музеју Јадра „Пробој Солунског ...
14.Септембар 2018.
До Тршића о трошку града
До Тршића о року града
Град Лозница и ове године организује ...