Početna
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Loznica po tvojoj meri


Poštovani sugrađani,

Naša Loznica je grad istorije, ali i budućnosti, mladosti koja nadolazi i daje nam nadu-  grad uspešnih i priznatih ljudi koji postižu sjajne rezultate u različitim oblastima.

Danas je Loznica moderan grad na zapadu Srbije, koji sa ponosom neguje istorijsko i kulturno nasleđe svojih predaka, ali se istovremeno ubrzano razvija, ide napred i gradi budućnost, čekajući svoje nove velikane.

Za Loznicu su poslednje dve godine  bile zaista značajne iz mnogo razloga.  U svim aspektima života započete su značajne investicije, a Loznica je doživela velike urbanističke i investicione promene,  neke i od nacionalne važnosti. Višegodišnji predani rad na ostvarivanju vizije-  da Loznica postane lider zapadne Srbije i jedan od deset najrazvijenih gradova u Srbiji- počeo je da dobija ozbiljne temelje i konture.  

 Odgovorna politika koju smo vodili prethodnih godina vidljiva je danas  u svakom segmentu društvenog života i na svakom koraku u Loznici- u putnoj, komunalnoj, ekonomskoj i energetskoj infrastrukturi, ali i u sprovođenju aktivnih mera u oblasti socijalne politike, obrazovanja, zdravstva, kulture, podrške privrednicima i poljoprivrednicima. Izgrađene su nove fabrike i otvorena nova radna mesta. Uveliko se rekonstruiše i oprema bolnica, izgrađena su elektro -energetska postrojenja (trafostanice), izgrađeni novi  i rekonstruisani postojeći putevi, urađena gasifikacija, proširena vodovodna i kanalizaciona mreža, obnovljene škole, izgrađena nova obdaništa, izgrađene nove sportske dvorane, bazeni, sportski tereni, te Loznica danas ima novo lice.

Budžet grada Loznice uvek je razvojni i projketno orjentisan, a planirana sredstva se namenski troše uz domaćinski i odgovoran odnos u trošenju novca. Uvek  smo bili  otvoreni  za ideje sugrađana,  stvarajući  čvrsto partnerstvo između privatnog, javnog i civilnog sektora u lokalnoj zajednici,  kako bismo  izgradili jaku Loznicu, u kojoj će svako imati svoju šansu i svoju budućnost. I ove godine želimo da i vi učestvujete u kreiranju budžeta za 2021. godinu i da zajednički nastavimo da gradimo i radimo za našu Loznicu, za našu decu. Želimo da čujemo i vaš glas jer smo sigurni da nam je svima Loznica uvek na prvom mestu!

Želimo da čujemo vaše predloge, kako bismo ih uvrstili u konačni predlog ovog dokumenta, koji će se naći pred odbornicima u Skupštini grada.  Svoje predloge možete slati na mejl projekti@loznica.rs  ili poštom na Gradska uprava Loznica, Odeljenje za finansije, Karađorđeva 2, Loznica. Molimo Vas da Vaše predloge dostavite najkasnije do 01.12.2020. godine.

Da zajedno nastavimo da gradimo i radimo za Loznicu!

Gradonačelnik

Vidoje Petrović
Vesti
26.Januar 2021.
O projektima za crkve i verske ...
Konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih ...
22.Januar 2021.
Raspisan javni konkurs za projekte ...
Расписан јавни конкурс за пројекте у области културе
Grad Loznica je kao i prethodnih godina raspisao Konkurs ...
22.Januar 2021.
Vakcinisano sedamsto građana
Вакцинисано седамсто грађана
Shodno uputstvima koja su iz Ministarstva za državnu ...
19.Januar 2021.
Inovacioni centar u Loznici
Prvi na listi interesovanja Investicije ...
18.Januar 2021.
Uspešno nastavljena nova školska ...
Sa željama i porukom gradonačelnika Loznice upućenim ...
13.Januar 2021.
Zasedalo Gradsko veće
Заседало Градско веће
Na zasedanju Gradskog veća u Loznici donete su odluke o ...