Početna
Program EU PRO

Loznica dobija vitalne potencijale

Loznica dobija modernu bolnicu, auto - put, stadion, dve kompanije. To je eho najnovije posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića gradu Loznici i ostalim lokalnim samoupravama Mačvanskog okruga u okviru radnih poseta pod nazivom Budućnost Srbije. On je sa svojim saradnicima i predstavnicima gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem obišao radilišta lozničke Opšte bolnice. Istakao je da se trenutno u rekonstrukciju tri odeljenja Opšte bolnice u Loznici ulaže tri milijarde dinara od čega samo za interno 497 miliona. - Pre nekoliko godina imali smo malo nade u bolju budućnost u ovom kraju zemlje. Ključno pitanje je bilo hoće li u Loznici biti radnih mesta i hoće li biti života na zapadu Srbije i u Podrinju, rekao je Vučić. - Uspeli smo da rekonstruišemo put prema Osečini i Valjevu, da uredimo Banju Koviljaču i rešimo pitanje Kur-salona i svih pristupnih puteva ka Banji Koviljači, i da istovremeno, posle mnogo godina čekanja, dovedemo dva nova investitora- „Adient" koji danas zapošljava 330 ljudi, a biće ih 1500 i kinesku „Mint" koji će uposliti 1000 ljudi", naveo je Vučić.

Najvažniji projekat koji će uticati i na dolazak investitora, biće izgradnja puta Ruma - Šabac - Loznica što će biti garancija da će ljudi koji žive u ovom delu Srbije moći da žive upravo od svog rada, kazao je u Loznici predsednik Srbije. Projekat za izgradnju saobraćajnice novog doba na zapadu Srbije biće završen za mesec dana, a u drugoj polovini leta, nakon što bude urađena eksproprijacija zemljišta počeće njena izgradnja.
Ta saobraćajnica znači putovanje do Šapca za dvadeset minuta , što će biti odlično za celu zapadnu Srbiju. Deo puta od Ruma ka Šapcu, sa mostom na Savi, biće auto - put, dok će drugi potez, od Šapca ka Loznici, biti brza saobraćajnica sa četiri trake.
Aleksandar Vučić je podsetio da će u devet gradova Srbije, među kojima je i Loznica, biti izgrađeni najmoderniji stadioni prema standardima UEFE i da je u planu dosta projekata koji ne bi mogli biti realizovani da građani Srbije nisu podržavali teške reforme, te da na tom putu jedinu prepreku predstavlja narušavanje mira i stabilnosti.
Na teritoriji Jadra nalazi se deset odsto svetske potrebe za litijumom što je fantastično bogatstvo za našu zemlju. Naš zadatak je da pronađemo investitore koji će omogućiti da najveći deo litijuma sačuvamo u Srbiji, rekao je Vučić.
U tom cilju planirano je da se izgradi fabrika za proizvodnju litijumskih baterija koje će biti korišćene za električna vozila što će biti od značaja ne samo za Podrinje, nego i za širu regiju.

- Na miran, racionalan, objektivan i odgovoran način govorim o snazi Srbije. Naša snaga je da sačuvamo mir i da ekonomski napredujemo, a oni koji misle da Srbiju mogu lako da pobede, ponize ili da naš narod proteruju sa ognjišta shvatiće koliko je srpski orah tvrd i koliko je to čudnovata voćka", istakao je predsednik Aleksandar Vučić.
Vesti
21.Mart 2019.
Podrška Romima
Подршка Ромима
U okviru programa podrške inkluziji Roma Evropska unija ...
14.Mart 2019.
Proverite sluh i pojas
Проверите слух и појас
Više proizvođača slušnih aparata u mesecu velike ...
05.Mart 2019.
Svet žena u Loznici
Свет жена у Лозници
Pozorišnom predstavom „Crveni šešir" u ...
01.Mart 2019.
Veća preventiva manje posledica
Већа превентива мање последица
Sa svečanog zasedanja Gradskog  štaba za ...
22.Februar 2019.
Skupština proširila grad
Скупштина проширила град
Jučerašnja skupštinska inicijativa za imenu i dopunu ...
21.Februar 2019.
Loznicu jezik slavi
Лозницу језик слави
Shodno zaključku Uneskoa, 21. februar je od 2000. godine ...