Početna

Konkurs Vojske Srbije
Vojska Srbije raspisala je konkurs za prijem u radni odnos 2300 profesionalnih vojnika. Na konkurs se mogu javiti i žene mada one za sada ne mogu biti angažovane u oklopno - mehanizovanim jedinicama ili rodovima koji iziskuju posebne fizičke napore, ali za njih ima mesta u pešadiji, vezi, specijalnim jedinicama, vazduhoplovstvu. Prema projektovanoj kadrovskoj strukturi svaki drugi profesionalni vojnik moći će da napreduje do podoficirskih i oficirskih činova ukoliko bude imao želju da se stručno usavršava.
            Vojska Srbije nudi osnovnu platu za profesionalnog vojnika oko 26000 dinara, a za godinu dana, kako najavljuju, nakon promene propisa iznosiće jednu i po prosečnu zaradu, što je oko 51000 dinara. Pored redovne plate predviđeni su i novčani dodaci od 15 do 25 odsto zarade, besplatan smeštaj i ishrana u kasarnama, plaćen prevoz do posla ili putovanja za vikend, terenske dnevnice, beneficirani radni staž od tri do šest meseci po godini staža, socijalno i zdravstveneo osiguranje.
            Ugovori se sklapaju na tri godine, a mogu prerasti i u stalni radni odnos. Konkurs će biti otvoren do popune radnih mesta.
            Detalji iz konkursa mogu se naći na sajtu Vojske Srbije i Infostuda ili se može raspitati u vojnomodseku kao i službi za zapošljavanje.

Vesti
25.Maj 2017.
Stefan Jaderanin - Svetac
Arhimandrit Stefan Jadranin, učitelj Vuka Karadžića ...
25.Maj 2017.
Nov državni praznik
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao ...
25.Maj 2017.
Počeo Đački sabor
Đački Vukov sabor otvoren je u lozničkom Domu ...
23.Maj 2017.
Sećanje na Moravsku diviziju
Сећање на Моравску дивизију
U dvorištu izdvojenog odeljenja osnovne škole ...
23.Maj 2017.
Nagrade Vukove zadužbine
Награде Вукове задужбине
U Svečanoj sali Vukove zadužbine, uručene su nagrade ...
23.Maj 2017.
Noć muzeja
Ноћ музеја
Centralni program ovogodišnje „Noći muzeja" u ...