Početna
Ukidanje pečata

Konac delo krasi
Na konferenciji za štampu u Gradskoj upravi saopšteno je da su kraju privedene aktivnosti na gasifikaciji Loznice. Po rečima zamenika gradonačelnika Petra Ekmeščića poduhvat se odvijao sedam godina uz podršku češke vlade sa kojom je formirano preduzeće ''Loznica-gas'', glavni distributer toplotne energije za Loznicu, Banju Koviljaču i Lešnicu. Loznica je jedan od retkih gradova gde je ozbiljan i zahtevan posao gasifikacije priveden kraju, rekao je Ekmeščić.
            - Imali smo dobru saradanju i razumevanje lokalne samouprave u Loznici u realizaciji ovog kapitalnog projekta, istakao je Rene Šibut, zastupnik češke firme ''MSA''. Podsetivši da je Vlada Češke  donirala materijal za gasifikaciju Šibut je rekao da je u lozničku carinarnicu stiglo još pet šlepera sa oko 20 kilometara cevi i materijala što je prvi deo iz završnog kontigenta koji će biti instalisan za gasifikaciju Lešnice. Direktor ''Loznica-gasa'' Miroljub Tešmanović je podsetio da je ovo preduzeće do sada omogućilo priključenje za tri i po hiljade korisnika, od čega je aktivno hiljadu i sto. Najznačajniji industrijski kapaciteti koji se snabdevaju gasom danas su italijanska  konfekcija ''Golden ledi'' na Šepku, pekara ''Klas'' u Loznici a uskoro će to biti i drugi potencijali u industrijskoj zoni.
            - Konac delo krasi, poručio je Ljubinko Đokić, član Gradskog veća, navodeći da je od početnih sedam kilometara do 2004. godine gasovodna mreža u minulih pet godina raširena na više od 200 kilometara što je značajna investicija i na planu zaštite zdrave životne sredine u Lozničkom kraju. Češka vlada je, uz donatorstvo koje se meri sa milion i sto hiljada evra, i još 150 hiljada evra za ''Toplanu'' donatorski investirala i sedam hiljada evra za gasifikaciju osnovne škole u Lozničkom Polju.

Vesti
13.Decembar 2019.
Zajedničko delovanje Grada i ...
Predstavnici gradskog rukovodstva i Radne grupe, koju ...
11.Decembar 2019.
Prostorni plan za rudnik jadarita ...
Javna prezentacija Nacrta Prostornog plana područja ...
09.Decembar 2019.
Takmičari iz cele Srbije na 25. ...
Grad Loznica bio je pokrovitelj 25. Cerskog polumaratona ...
04.Decembar 2019.
Velika podrška međuopštinskoj ...
U okviru promocije projekta ,,Uspostavljanje sistema ...
03.Decembar 2019.
Popunjeni kapaciteti u Centru ...
Попуњени капацитети у Центру изврсности у Тршићу резултат су тимског рада
Više od 150 direktora škola iz iz Kikinde, Pančeva i ...
29.Novembar 2019.
Naučno-obrazovno kulturni centar ...
Direktori škola iz Novog Sada, Kikinde, Sombora ...