Početna
Program EU PRO

Kineska fabrika u Loznici

Ministar privrede Srbije Goran Knežević, direktor Čirplan limited kompanije (Cheerplan (HK) Limited) Čin Jong Huon, direktor Mint automotiva Čing Li Vong i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.potpisali su 4. oktobra u Beogradu sporazum sa kineskom kompanijom Mint automotiv Jurop (Minth Automotive Europe) kojim se predviđa izgradnja fabrike u Loznici gde će biti 1.000 zaposlenih.
            Kompanija Mint planira da u pogon u Loznici, gde će proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra. Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, investicija će biti realizovana u više faza.
            Mint automotiv Jurop, kao i Čirplan limited, deo je Mint grupacije sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila. Mint grupacija ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, na Tajlandu i u Meksiku. Izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju. Kompanija snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu.
            Predsednik Aleksandar Vučić sastao se prethodno sa predstavnicima kineske kompanije "Mint", koja planira da otvori fabriku iz oblasti automobilske industrije u Loznici. "Rekao sam da će imati najbolje uslove u Srbiji. Hoćemo da otvorimo radna mesta, da vratimo život u Zapadnu Srbiju", rekao je Vučić.
            Predstavnici kompanije obavestili su predsednika Vučića i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu. Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile.
            Kompanija će investirati 100 miliona evra i otvoriti 1.000 novih radnih mesta, a kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, kompanija je zainteresovana i za Green field investiciju u oblasti hotelijerstva.
            Predstavnici kompanije obavestili su Vučića i o planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

Vesti
16.Oktobar 2018.
Hvala na novom podu
Хвала на новом поду
Velika obnova dvorane Lagator, posle rekonstrukcije ...
16.Oktobar 2018.
Planinarska eskurzija
Планинарска ескурзија
Planinarenje je prava vežba tela i efikasan  ...
15.Oktobar 2018.
Najveće stradanje seljaka
Највеће страдање сељака
Prigodnim crkvenim obredom kraj spomen-kosturnice u ...
11.Oktobar 2018.
Realizacija budžeta i rebalans
Реализација буџета и ребаланс
Skupština grada Loznice je usvojila izveštaj o ...
10.Oktobar 2018.
U petak - Cvijićevi dani
У петак - Цвијићеви дани
12. oktobra, na dan rođenja znamenitog naučnika Jovana ...
10.Oktobar 2018.
Oktobarski dani u Jadru
Октобарски дани у Јадру
U Dragincu je 33. put počela manifestacija ...