Početna
Uzmi racun i pobedi

I peti mandat Vidoju Petroviću

Na sednici Skupštine  Grada Loznice, održanoj danas, od 59 odbornika većinom od 50 glasova ponovo za gradonačelnika izabran je Vidoje Petrović, diplomirani oficir policije, iz Lešnice, član Srpske napredne stranke, kojem je ovo peti mandat na toj funkciji.

Gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da će rukovodstvo grada u narednom periodu nastaviti da od Loznice pravi još bolje mesto za život, ističući da je naš grad sigurno grad budućnosti, kao i da će za pet do sedam godina biti jedan od najbogatijih gradova u Srbiji.

- Značajna sredstva ćemo izdvajati za obrazovanje, jer znanje je najsnažnije oružje koje neko može da ima i da raspolaže sa njim. Vodićemo odgovornu socijalnu politiku, imaćemo značajna ulaganja u oblasti kulture, sporta, turizma i snažnije ćemo podržati preduzetništvo i poljoprivredu. Ko god želi da radi na ovim ili na sličnim pitanjima na teritoriji grada, vrata su vam otvorena - poručio je gradonačelnik Loznice.

On je podsetio na ogromnu podršku i doprinus u razvoju Loznice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i dovođenju dva velika investitora, američke kompanije „Adient" i kineskog „Minta" koje trenutno zapošljavaju oko 1000 radnika, a u narednom periodu zaposliće ukupno 2.500 radnika. Petrović se osvrnuo i na projekat „Jadar", koji uveliko sprovodi multinacionalna kompanija „Rio Tinto", kao i na projekat „Loznica najboljima" po kojem je naš grad jedinstven u Srbiji, te na brojne druge projekte i ulaganja koji će značajno doprineti ubrzanom razvoju Loznice, među kojima je i rekonstrukcija lozničke bolnice i doma zdravlja.

Kako je naveo, u narednom periodu počeće izgradnja Inovacionog centra u ulici Miodraga Borisavljevića u kojem će raditi mladi, obrazovani i stručni ljudi iz „Tima za budućnost Loznice", a u planu je i izgradnja gradske garaže i savremene tržnice u skladu sa razvojem grada.

Prema gradonačelnikovim rečima, u prethodnih nekoliko godina rekonstruisano je 123 kilometra puteva na teritoriji Loznice, a strateški cilj je da se sve 54 mesne zajednice osavremene i da ne bude nijedan kilometar neasfaltiranog puta.

Na predlog gradonačelnika Loznice odbornici su objedinjeno tajnim glasanjem za zamenika gradonačelnika Loznice izabrali Marka Vidića, diplomiranog inženjera elektrotehnike iz Loznice, koji nije stranačka ličnost.

Odbornici Skupštine grada su se većinom glasova izjasnili i o novom sastavu Gradskog veća čiji će članovi biti dr Radovan Divnić, specijalista hirurgije i dosadašnji zamenik gradonačelnika (SNS), doktor ekonomskih nauka Biljana Filipović (SNS), master profesor istorije Đorđe Vukmirović (SNS), inženjer poljoprivrede Živko Stefanović (SNS), diplomirani politikolog Marko Jovanović (SNS), preduzetnik Miroslav Panić (SNS), Milan Nedeljković, profesor fizičkog vaspitanja (nestranačka ličnost), Dragić Mladenović, diplomirani ekonomista (PUPS) i diplomirani ekonomista Vladimir Matić (SPS).
Vesti
22.Januar 2021.
Raspisan javni konkurs za projekte ...
Расписан јавни конкурс за пројекте у области културе
Grad Loznica je kao i prethodnih godina raspisao Konkurs ...
22.Januar 2021.
Vakcinisano sedamsto građana
Вакцинисано седамсто грађана
Shodno uputstvima koja su iz Ministarstva za državnu ...
19.Januar 2021.
Inovacioni centar u Loznici
Prvi na listi interesovanja Investicije ...
18.Januar 2021.
Uspešno nastavljena nova školska ...
Sa željama i porukom gradonačelnika Loznice upućenim ...
13.Januar 2021.
Zasedalo Gradsko veće
Заседало Градско веће
Na zasedanju Gradskog veća u Loznici donete su odluke o ...
11.Januar 2021.
O novoj upisnoj politici
О новој уписној политици
O planiranju upisa za novu generaciju prvog razreda u ...