Početna
Ukidanje pečata

Gradonačelnik posetio vrtić Bambi
U radnoj poseti vrtiću ''Bambi'' današnjeg prepodneva bio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Sa saradnicima iz Gradskog veća posetio je najmlađe sugrađane, one sa kojima počinje budućnost i koji jesu naša budućnost.
            -  Ovde smo pre svega da zajedno s rukovodstvom ustanove i direktorkom vidimo u kakvim uslovima deca borave, da obradujemo zaposlene u ustanovi, mališane i njihove roditelje jer očekujemo da vrlo brzo započne realizacija jednog novog projekta, izgradnja novog obdaništa, ono što smo mi obećali gradjanima Loznice bliži se realizaciji, rekao je gradonačelnik u prvom kontaktu sa Koviljkom Radić, direktorom ustanove.
            - Iduće sedmice biće otvorene ponude izvodjača radova. U dve do tri nedelje trebalo bi da počnu radovi na izgradanji novog obdaništa. To će biti svakako jedan najsavremeniji objekat za najmlađe sa svim neophodnim sadržajima čime ćemo u znatnoj meri rasteretiti postojeće kapacitete i naravno izbeći praksu koja traje duže vreme.Siguran sam da ćemo u dve ili tri faze uspeti da okončamo izgradnju novog obdaništa. U prvoj fazi Ministarstvo NIP-a je odobrilo 40 miliona  dinara za ovaj projekat. U toku naredne godine nastavićemo aktivnosti. Sa istim projektom ćemo konkuristati i za sredstva iz NIP-a u 2010. godini. To će biti podsticaj da, stvarajući ovakve uslove, relaksiramo poziciju roditelja i pomažemo porodicama. Drugačije se osećaju roditelji čija deca mogu da koriste ove usluge, mogu da se radno angažuju, mogu da stvaraju izvore prihoda, a s druge strane kroz ovakve ustanove faza odrastanja ide pravim tokom. Pohvaljujem rad ustanove i zaposlenih, na čelu sa direktorkom, koji čine mnogo napora, uz našu nesebičnu pomoć, da u nepotpunim kapacitetima stvore uslove za maksimalan broj dece i da se boravak dece odvija u kontinuitetu,istakao je gradonačelnik loznice Vidoje Petrović.
            Ukupna vrednost projekta je preko 150 miliona dinara. U prvoj fazi idemo sa 52 miliona, a u drugoj fazi ćemo pokušati da obezbedimo celu sumu. Ako se ne bude uspelo ostaje treća faza. Ceo kompleks je projektovan da stvara mogućnosti da se fazno radi. To jeste jedinstvena celina koja je odraz potreba današnjice. Optimalni uslovi za igru, male sale, kuhinje i prateći sadržaji. Prvu decu već dogodine, u ovo vreme, očekujemo u novom obdaništu, da se bar jedan deo stavi u funkciju.

Vesti
27.Mart 2020.
O B A V E Š T E Nj E
Obaveštavaju se građani Loznice da volonteri Gradskog ...
27.Mart 2020.
Gradski štab za vanredne situcije ...
Gradski štab za vanredne situcije grada Loznice predao ...
26.Mart 2020.
U Loznici nema zaraženih koronom ...
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i ...
24.Mart 2020.
NA TERITORIJI LOZNICE NEMA ...
U ovom trenutku na teritoriji grada Loznice nema osoba ...
23.Mart 2020.
Nastavak dezinfekcije u cilju ...
Dezinfekcija javnih površina i prostora u preduzećima i ...
21.Mart 2020.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST
Gradski štab za vanredne situacije obaveštava javnost da ...