Početna
Ukidanje pečata

Gradonačelnik posetio vrtić Bambi
U radnoj poseti vrtiću ''Bambi'' današnjeg prepodneva bio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović. Sa saradnicima iz Gradskog veća posetio je najmlađe sugrađane, one sa kojima počinje budućnost i koji jesu naša budućnost.
            -  Ovde smo pre svega da zajedno s rukovodstvom ustanove i direktorkom vidimo u kakvim uslovima deca borave, da obradujemo zaposlene u ustanovi, mališane i njihove roditelje jer očekujemo da vrlo brzo započne realizacija jednog novog projekta, izgradnja novog obdaništa, ono što smo mi obećali gradjanima Loznice bliži se realizaciji, rekao je gradonačelnik u prvom kontaktu sa Koviljkom Radić, direktorom ustanove.
            - Iduće sedmice biće otvorene ponude izvodjača radova. U dve do tri nedelje trebalo bi da počnu radovi na izgradanji novog obdaništa. To će biti svakako jedan najsavremeniji objekat za najmlađe sa svim neophodnim sadržajima čime ćemo u znatnoj meri rasteretiti postojeće kapacitete i naravno izbeći praksu koja traje duže vreme.Siguran sam da ćemo u dve ili tri faze uspeti da okončamo izgradnju novog obdaništa. U prvoj fazi Ministarstvo NIP-a je odobrilo 40 miliona  dinara za ovaj projekat. U toku naredne godine nastavićemo aktivnosti. Sa istim projektom ćemo konkuristati i za sredstva iz NIP-a u 2010. godini. To će biti podsticaj da, stvarajući ovakve uslove, relaksiramo poziciju roditelja i pomažemo porodicama. Drugačije se osećaju roditelji čija deca mogu da koriste ove usluge, mogu da se radno angažuju, mogu da stvaraju izvore prihoda, a s druge strane kroz ovakve ustanove faza odrastanja ide pravim tokom. Pohvaljujem rad ustanove i zaposlenih, na čelu sa direktorkom, koji čine mnogo napora, uz našu nesebičnu pomoć, da u nepotpunim kapacitetima stvore uslove za maksimalan broj dece i da se boravak dece odvija u kontinuitetu,istakao je gradonačelnik loznice Vidoje Petrović.
            Ukupna vrednost projekta je preko 150 miliona dinara. U prvoj fazi idemo sa 52 miliona, a u drugoj fazi ćemo pokušati da obezbedimo celu sumu. Ako se ne bude uspelo ostaje treća faza. Ceo kompleks je projektovan da stvara mogućnosti da se fazno radi. To jeste jedinstvena celina koja je odraz potreba današnjice. Optimalni uslovi za igru, male sale, kuhinje i prateći sadržaji. Prvu decu već dogodine, u ovo vreme, očekujemo u novom obdaništu, da se bar jedan deo stavi u funkciju.

Vesti
20.Septembar 2019.
Lični pratioci deci sa posebnim ...
Лични пратиоци деци са посебним потребама
Grad Loznica jedan je od retkih u Srbiji koji je i ove ...
18.Septembar 2019.
Grad Loznica obeležava Evropsku ...
Na konferenciji povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja ...
16.Septembar 2019.
Završen 86. Vukov sabor – ...
Na završnoj svečanosti 86. Vukovog sabora nakon ...
13.Septembar 2019.
BESPLATAN PREVOZ NA VUKOV SABOR
Grad Loznica kao pokrovitelj Vukovog sabora obezbedio je ...
09.Septembar 2019.
105. godišnjica Gučevske bitke ...
Prigodnim programom u organizaciji Centra za kulturu ...
04.Septembar 2019.
Heliodrom – interes celog okruga
Na sednici Saveta Mačvanskog upravnog okruga, održanoj ...