Početna
Uzmi račun i pobedi 2018

Gradnja pruge a uskoro i autoputa

Rekonstrukcija pruge Šabac - Loznica - Brasina počela je danas, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će radovi biti završeni do kraja avgusta i da će putnički vozovi ponovo ići od Šapca do Loznice. Mihajlović je rekla da će zahvaljujući rekonstrukciji od 1. septembra, nakon punih 13 godina, ponovo biti uspostavljen putnički železnički saobraćaj na toj relaciji. - Nadamo se direktnoj liniji Beograd - Loznica i da će putovanje trajati dva sata i 15 minuta, koju ćemo imati od jeseni - dodala je ministarka. Obnova pruge je ranije dogovorena sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sada je počela realizacija tog projekta. Radovima je obuhvaćeno 24 kilometra pruge između Šapca i Brasine i to na deonicama Petlovača - Lešnica i Loznica - Gornja Koviljača.


            Mihajlović je kazala da se nije mnogo vodilo računa ni o putevima ni o pruzi i da ta pruga nije rekonstruisana od kada je napravljena pre 70 godina. Kako je rekla, od Šapca do Loznice će se putovati 45 minuta. Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović je rekao da su građani Loznice veoma srećni što počinje rekonstrukcija i da će moći ponovo vozom da putuju ka Šapcu i Beogradu.


 

            Direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić je dodao da će sve biti urađeno u roku i kvalitetu, kao i da će u okviru radova biti postavljeno osvetljenje u stanici Brasina (granični prelaz), da će biti uređena stanica u Loznici, kao id a će biti napravljeno novo stajalište u Majuru. Kako je rekao, zajedno sa materijalima koji će biti korišćeni vrednost projekta iznosi oko pola milijarde dinara. On kaže da je potrebno obezbediti još oko 210 miliona evra za završetak, kao i da postoji velika potreba za funkcionisanje te pruge. Takođe, biće uređeno i 25 putnih prelaza, što će povećati bezbednost u saobraćaju. Za privredu je važno da će se povećati nosivost pruge i teretni vozovi će ići brzinom od 60 km na sat. Ova pruga je veza Srbije sa Republikom Srpskom preko Zvornika i njome ide osam teretnih vozova dnevno, po četiri u oba pravca, tako da ide oko 5.000 tona robe dnevno.


 

            Ovim su praktično započeti radovi na uklanjanju paralelnog koloseka, demontaži i varenju šinskih polja, njihova je vrednost 335 miliona dinara, a izvode ih ZGOP i Bauwesen. Potpredsednica Vlade Srbije govorila je i o autoputu Loznica Šabac. - Autoput u dužini od 55 kilometara, počeće da se gradi naredne godine i biće pušten u saobraćaj do kraja 2020, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Kada se završi kompletna projektno-tehnička dokumentacija za gradnju brze saobaćajnice (sa po dve trake) početkom građevinske sezone naredne godine počeće i radovi pa bi krajem 2020. trebalo konačno da imamo brzu saobraćajnicu Šabac - Loznica.
            - Ono što obećamo, to i završimo - rekla je Mihajlović i naglasila da je izgradnja saobraćajne infrastrukture važna za razvoj tog dela Srbije.

Vesti
13.April 2018.
Međunarodni dan Roma
Међународни дан Рома
U Loznici je Međunarodni dan Roma 8. april obeležen ...
04.April 2018.
Repertoar festivala glume
Репертоар фестивала глуме
Kulturno-umetničko ...
03.April 2018.
Milioni za inovacije
Nastavljajući programe Vlade Srbije za finansiranja ...
02.April 2018.
Pošta junacima Čokešine
Пошта јунацима Чокешине
Centar za kulturu „Vuk Karadžić" uz ...
30.Mart 2018.
Violina, kao podstrek
Виолина, као подстрек
Gradska uprava ma čelu sa gradonačelnikom Loznice, više ...
27.Mart 2018.
Pomoć u kući i pratioci za decu
Помоћ у кући и пратиоци за децу
Odbornici Gradske skupštine doneli su odluku da se ukupan ...