Почетна
ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ ЗА ПЕРИОД ОД  2024 - 2030. ГОДИНЕ

Драгана Јовановић, главни урбаниста            Драгана Јовановић, архитекта по професији, рођена је 16. марта 1978. године у Београду.
            Дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду. У току студија је завршила стручну праксу у Северној Ирској, у Белфасту и у Крејгевону, радећи за организацију Northern Ireland Housing Executive која се бави стамбеном изградњом на територији целе Северне Ирске. По завршетку студија, радила је у бироу за пројектовање АГМ у Београду код свог професора, ментора на дипломском раду, архитекте Борислава Петровића.
            2004. године почиње да ради у ЈП ,,Урбоплан" у Лозници. Годину дана касније одлази на стручно усавршавање на чувену архитектонску школу Баухаус у Немачкој, на једногодишњи програм у оквиру постдипломских интердисциплинарних студија које су се бавиле истраживањем трансформације градова након ратних сукоба, под утицајем УН организација. Резултати њеног истраживања сажети су у тезу под називом ,,Повеља УН Урбанизма" која је објављена у књизи ,,UN Urbanism Post-confict Cities Mostar Kabul", у издању издавачке куће Jovis.
            По повратку у Лозницу наставила је да ради у ЈП ,,Урбоплан" где је стекла око 12 година радног искуства све до 2017. године када је ово предузеће припојено ЈП ,,Лозница развој".
            У свом досадашњем раду учествовала је у изради пројеката од којих су значајнији: Образовно-културни центар у Тршићу, вртић на Лагатору, Трг Вука Караџића у Лозници, пешачка зона у Лозници, комплекс спортско-рекреативних садржаја и нови градски парк на Лагатору, спортска хала у Лешници, управна зграда комплекса Национално референтних лабораторија за безбедност ланца исхране и Банке биљних гена Републике Србије у Београду, резиденцијална четврт Хорн Драјв у Белфасту итд.
            Од планова учествовала је у изради: Генералног урбанистичког плана Лознице, Плана генералне регулације за насељено место Лозница, Плана генералне регулације за насељено место Бања Ковиљача, Плана општег уређења Тршић-Троноша, Плана детаљне регулације за индустријску зону у Лозници и Бањи Ковиљачи као и у изради бројних планова нижег реда у централној зони Лознице и Бање Ковиљаче.
            Као члан тима, учествовала је на урбанистичко-архитектонским конкурсима, као што су: 07eVoloSkyscraper - идејни конкурс небодера будућности, Vision Akureyri - идејни конкурс града на Исланду, PanUniverCity - идејни конкурс за слободну универзитетску зону у Панчеву (друга награда), идејни конкурс за бањско-хотелски комплекс на источној обали језера Палић, идејни конкурс шопинг мола на Златибору, идејни конкурс за уређење културно-историјског комплекса Детлак у Републици Српској (трећа награда) итд.  Остварила је другу награду у категорији конкурса на 14. Салону урбанизма у Нишу, а на 17. и 19. Салону урбанизма у Бијељини и Шапцу разна признања као део тима Урбоплана.
            Била је стипендиста Владе Републике Србије, Града Лозница, Баухаус фондације и Британског савета.
            Поседује лиценцу за рад као архитекта, урбаниста и инжењер одговоран за енергетску ефикасност зграда.
            Од страних језика говори енглески и француски језик.
Вести
28.Септембар 2022.
Отворена могућност ...
Лозничанима је од данас отворена ...
28.Септембар 2022.
Награде Лозници и ...
Град Лозница и градоначелник Видоје Петровић, ...
28.Септембар 2022.
Отворен Балкан: Лозница пример ...
Јуче је  у хотелу "Фрушке терме" у ...
28.Септембар 2022.
Реконструкција платоа на ...
Јуче је започета реконструкција бетонског ...
27.Септембар 2022.
Почела санација клизишта у ...
Топли дани ране јесени у лозничком крају и даље ...
26.Септембар 2022.
Дан ослобођења Лознице у ...
78. годишњица од ослобођења Лознице у Другом ...