Почетна
ПЛАН РАЗВОЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ ЗА ПЕРИОД ОД  2024 - 2030. ГОДИНЕ

Цертификација - Лозница


Цертификација (.ppt)

            Управа града Лозница је у кратком периоду успела да организацијом, осмишљеним активностима и вешто користећи подршку донатора, постигне успех у привлачењу инвестиција. Лозница је пример града који се није мирио са позицијом транзиционог губитника и увео је суштинске промене, модернизацију, професионализацију и ефикасно обављање послова у локалну самоуправу. Тако је створено окружење које привлачи инвеститоре, без обзира на географски положај и близину важних саобраћајних коридора.
            Локална управа града Лозница поседује организован и ефикасан јединствени услужни центар који је сервис грађанима у пружању информација о процедурама рада локалне самоуправе и праћењу рада и обраде предмета. У Лозници активно функционише Канцеларија за локални економски развој (KLER) која својим упорним свакодневним радом и залагањем подстиче на напредак све запослене у локалној управи. KLER је отворена за сарадњу с другим општинским и градским управама Србији како би пренела најбољу праксу и применила моделе доброг управљања у даљем функционисању града и израсла у регионалног лидера у Подрињу. Поред KLER друге службе свакодневно уводе процедуре које осигуравају ефикасно решавање свих захтева грађана. Локална управа имплементира на тај начин стратешки план и стално прати реализацију пројекта који су из њега произашли. Након окончања одређених пројеката, сукцесивно се уводе нови који су у сагласности са стратешким опредељењима општине.
            Управа града успоставила је сарадњу с малим и средњим предузећима, а последица тога су синергетски приступ и заинтересованост привредних субјеката да раде на развоју и промоцији Лознице. Свој рад градска управа проверава кроз анкетирање пословне заједнице. У току су завршне припреме за реализацију сервиса систем 96 који ће убрзати решавање комуналних проблема грађана и привредника. Концепт система је урађен по моделу система 48 и објединиће захтеве ка јавним сервисима и тако скратити време од добијања почетне информације до решавање проблема.
            Даљи напредак општине заснива се на осмишљеном концепту развоја индустријских зона. Инвестиционе потенцијале за развој представљају индустријска зона „шепак" на 85 ха и пословно стамбена зона „лагатор" на 20 ха. У последње две године, више од 20 компанија је изразило заинтересованост да инвестира у Лозницу и потписало писма о намерама. Реализоване су инвестиције у износу од 23 милиона евра, а очекује се још 41 милион евра у наредном периоду.
            Комисија је на основу брижљиво припремљене документације која је достављена пројекту, извештаја евалуатора и контролне дискусије с члановима локалне самоуправе закључила да град Лозница испуњава услове за добијање цертификата. Комисија истовремено охрабрује управу града Лознице да настави да улаже напоре како би унапредила транспарентност рада комуналних предузећа, бригу о животној средини, комуникацију с пословном заједницом и инфраструктуру града.

Вести
05.Октобар 2022.
Градско веће о новонасталим ...
На заседању Градског већа у Лозници којим је ...
04.Октобар 2022.
Асфалтиране још две улице
Нов асфалтни застор јуче су добиле још две ...
04.Октобар 2022.
Уручене награде Вукове ...
Традиционалне награде "Вукове ...
04.Октобар 2022.
С љубављу за најмлађе у Лозници ...
Не постоји лепши повод и мотив да се окупимо, а ...
03.Октобар 2022.
ОДРЖАН САЈАМ РОДИТЕЉСТВА У ...
У Лозници је, у суботу 1. октобра, ...
28.Септембар 2022.
Отворена могућност ...
Лозничанима је од данас отворена ...