Početna

Ambasadori posetili Loznicu

Kajl Skat, ambasador SAD i Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji posetili su Loznicu, gde ih je sa saradnicima ugostio gradonačelnik Vidoje Petrović. Obostrano je ocenjeno da je veoma važna saradnja kompanije „Rio Tinto" sa lokalnom zajednicom i da je dobro što se to u Loznici odvija na najvišem nivou.
Ambasadori su bili u radnoj poseti kompaniji „Rio Tinto", odnosno preduzeću „Rio Sava", koje je dugi niz godina prisutno u lozničkom kraju gde istražuju nalažište minerala jadarita. 
- Raduje nas činjenica da se aktivnosti oko novog minerala jadarita i svega što se očekuje eksploatacija, prerada i ostalo, odvija jako dobro, rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović - Posebno su i naši prijatelji iz „Rio Tinta", odnosno „Rio Save", sa našim gostima ambasadorima izneli visoku ocenu kada je u pitanju saradnja između njih i grada. Ovo je bila prilika da nas upoznaju o aktivnostima kompanije, o podršci koju kompanija uživa u vladama zemalja iz koje dolazi i mogućnost da našim gostima predstavimo naš grad. Želimo da nam ponovo dođu jer Loznica je otvoren grad i ima šta da pokaže. Verujem da ćemo i dalje imati odličnu saradnju kao što smo je imali svih proteklih godina - rekao je Petrović i podsetio da je Kajl Skat peti ambasador SAD koji je posetio Loznicu. 
Projekat je veoma značajan i nadam se da će u budućnosti imati pozitivan ishod - kazao je ambasador Velike britanije Denis Kif. On je najavio održavanje samita zapadnog Balkana u Londonu na kojem će se govoriti o životu mladih, preduzetništvu, digitalizaciji i infrastrukturi. 
- „Rio Tinto" je kao rudarska kompanija globalna super-sila. Ima svoj štab u Londonu, drugi u Australiji, ali jedinica koja razvija ovaj program u Jadru je iz njihovog američkog dela, iz Kolorada. To su krupne investicije. Mene je najviše impresioniralo da su to dugoročni programi, samo treba strpljenja, to je program za investiciju od 50 godina i rad rudnika od 50 godina, ako sve bude uspešno - rekao je Skat i dodao da je od gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića čuo koji su problemi i koje mogućnosti ovog grada za neke nove investicije. Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadara i naglasio da je projekat firme „Rio Sava" od izuzetnog značaja za ovaj kraj ali i celu Srbiju i region.
Vesti
16.Oktobar 2017.
Mentalni trening
Ментални тренинг
U petak 20. oktobra u Omladinskom centru realizovaće se ...
16.Oktobar 2017.
Besplatni pregledi u Loznici
Бесплатни прегледи у Лозници
Preventivni lekarski pregledi, koje su organizovali Opšta ...
16.Oktobar 2017.
Nagrađeni mladi pisci
Награђени млади писци
U znak sećanja na civilne žrtve u Drugom svetskom ratu za ...
16.Oktobar 2017.
Predstavljena knjiga
Представљена књига
Knjiga „Iz iste skamije", monografski prikaz ...
16.Oktobar 2017.
Sećanje na zločin u Dragincu
Сећање на злочин у Драгинцу
U subotu je kod spomen - kosturnice u Dragincu održana ...
13.Oktobar 2017.
Preventivno i obučeno
Превентивно и обучено
Lokalna samouprava grada Loznice je naročito nakon ...