Početna

Ambasadori posetili Loznicu

Kajl Skat, ambasador SAD i Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji posetili su Loznicu, gde ih je sa saradnicima ugostio gradonačelnik Vidoje Petrović. Obostrano je ocenjeno da je veoma važna saradnja kompanije „Rio Tinto" sa lokalnom zajednicom i da je dobro što se to u Loznici odvija na najvišem nivou.
Ambasadori su bili u radnoj poseti kompaniji „Rio Tinto", odnosno preduzeću „Rio Sava", koje je dugi niz godina prisutno u lozničkom kraju gde istražuju nalažište minerala jadarita. 
- Raduje nas činjenica da se aktivnosti oko novog minerala jadarita i svega što se očekuje eksploatacija, prerada i ostalo, odvija jako dobro, rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović - Posebno su i naši prijatelji iz „Rio Tinta", odnosno „Rio Save", sa našim gostima ambasadorima izneli visoku ocenu kada je u pitanju saradnja između njih i grada. Ovo je bila prilika da nas upoznaju o aktivnostima kompanije, o podršci koju kompanija uživa u vladama zemalja iz koje dolazi i mogućnost da našim gostima predstavimo naš grad. Želimo da nam ponovo dođu jer Loznica je otvoren grad i ima šta da pokaže. Verujem da ćemo i dalje imati odličnu saradnju kao što smo je imali svih proteklih godina - rekao je Petrović i podsetio da je Kajl Skat peti ambasador SAD koji je posetio Loznicu. 
Projekat je veoma značajan i nadam se da će u budućnosti imati pozitivan ishod - kazao je ambasador Velike britanije Denis Kif. On je najavio održavanje samita zapadnog Balkana u Londonu na kojem će se govoriti o životu mladih, preduzetništvu, digitalizaciji i infrastrukturi. 
- „Rio Tinto" je kao rudarska kompanija globalna super-sila. Ima svoj štab u Londonu, drugi u Australiji, ali jedinica koja razvija ovaj program u Jadru je iz njihovog američkog dela, iz Kolorada. To su krupne investicije. Mene je najviše impresioniralo da su to dugoročni programi, samo treba strpljenja, to je program za investiciju od 50 godina i rad rudnika od 50 godina, ako sve bude uspešno - rekao je Skat i dodao da je od gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića čuo koji su problemi i koje mogućnosti ovog grada za neke nove investicije. Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog posete ambasadara i naglasio da je projekat firme „Rio Sava" od izuzetnog značaja za ovaj kraj ali i celu Srbiju i region.
Vesti
12.Decembar 2017.
Ala je lep ovaj svet
Ала је леп овај свет
„Ala je lep ovaj svet", naziv je manifestacije ...
12.Decembar 2017.
Redovne jesenje aktivnosti
Редовне јесење активности
Godišnje doba koje je na izmaku donelo je dodatni posao ...
12.Decembar 2017.
Radovi na vodovodnoj mreži
Радови на водоводној мрежи
Iz JP „Vodovod i kanalizacija" obaveštavaju ...
11.Decembar 2017.
Regionalno partnerstvo u oblasti ...
Регионално партнерство у области туризма
Završni događaj povodom realizacije projekta ...
11.Decembar 2017.
Čamac u 3-D tehnologiji
Чамац у 3-Д технологији
Prošle sedmice u aneksu Muzeja Jadra završeno je ...
08.Decembar 2017.
Sportom protiv droge
Спортом против дроге
U Sportskom centru „Lagator" udruženje ...