Почетна

Амбасадори посетили Лозницу

Кајл Скат, амбасадор САД и Денис Киф, амбасадор Велике Британије у Србији посетили су Лозницу, где их је са сарадницима угостио градоначелник Видоје Петровић. Обострано је оцењено да је веома важна сарадња компаније „Рио Тинто" са локалном заједницом и да је добро што се то у Лозници одвија на највишем нивоу.
Амбасадори су били у радној посети компанији „Рио Тинто", односно предузећу „Рио Сава", које је дуги низ година присутно у лозничком крају где истражују налажиште минерала јадарита. 
- Радује нас чињеница да се активности око новог минерала јадарита и свега што се очекује експлоатација, прерада и остало, одвија јако добро, рекао је градоначелник Видоје Петровић - Посебно су и наши пријатељи из „Рио Тинта", односно „Рио Саве", са нашим гостима амбасадорима изнели високу оцену када је у питању сарадња између њих и града. Ово је била прилика да нас упознају о активностима компаније, о подршци коју компанија ужива у владама земаља из које долази и могућност да нашим гостима представимо наш град. Желимо да нам поново дођу јер Лозница је отворен град и има шта да покаже. Верујем да ћемо и даље имати одличну сарадњу као што смо је имали свих протеклих година - рекао је Петровић и подсетио да је Кајл Скат пети амбасадор САД који је посетио Лозницу. 
Пројекат је веома значајан и надам се да ће у будућности имати позитиван исход - казао је амбасадор Велике британије Денис Киф. Он је најавио одржавање самита западног Балкана у Лондону на којем ће се говорити о животу младих, предузетништву, дигитализацији и инфраструктури. 
- „Рио Тинто" је као рударска компанија глобална супер-сила. Има свој штаб у Лондону, други у Аустралији, али јединица која развија овај програм у Јадру је из њиховог америчког дела, из Колорада. То су крупне инвестиције. Мене је највише импресионирало да су то дугорочни програми, само треба стрпљења, то је програм за инвестицију од 50 година и рад рудника од 50 година, ако све буде успешно - рекао је Скат и додао да је од градоначелника Лознице Видоја Петровића чуо који су проблеми и које могућности овог града за неке нове инвестиције. Петровић је изразио задовољство због посете амбасадара и нагласио да је пројекат фирме „Рио Сава" од изузетног значаја за овај крај али и целу Србију и регион.
Вести
19.Јануар 2018.
Форум младих
Форум младих
Канцеларија за младе у 2018. години планира низ ...
18.Јануар 2018.
Чишћење таложнице
Чишћење таложнице
Крајем прошле године завршено је чишћење ...
17.Јануар 2018.
Изложба слика
Изложба слика
Ликовна група Н8 која успешно делује више од ...
16.Јануар 2018.
Градско веће
Градско веће града Лознице размотрило је ...
11.Јануар 2018.
Поклон прворођеној беби
Поклон прворођеној беби
Из буџета града Лознице за прворођено дете у ...
09.Јануар 2018.
Пријем за уметнике
Пријем за уметнике
Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) ...